آموزش شیرینی پزیآموزش آشپزی

طرز تهیه کیک اسفنجی، پخت کیکی ساده و خوشمزه در منزل

کیک اسفنجی یکی از محبوب ترین کیک ها در سراسر جهان است که به دلیل بافت سبک و پوک آن، طرفداران بسیاری دارد. این کیک در صنایع شیرینی پزی به عنوان کیک پایه شناخته می شود و برای تهیه انواع کیک های مناسبتی مانند کیک تولد، کیک عروسی و … مورد استفاده قرار می گیرد. شما می توانید این کیک خوشمزه را به سادگی در منزل تهیه کنید و از طعم و عطر آن لذت ببرید.

مواد لازم برای ۴ نفر

مواد اولیه مقدار
آرد سفید 2.5 لیوان
شیر 1 لیوان
تخم مرغ 5 عدد
شکر 1.5 لیوان
وانیل ¼ قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1.5 قاشق چایخوری

آماده سازی فر و نکات مهم کیک پخت

اولین مرحله برای تهیه کیک اسفنجی آماده کردن فر می باشد. فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا به خوبی گرم شود. یکی از نکات مهم در مورد کیک اسفنجی این است که به هیچ وجه مایه کیک پس از آماده شدن نباید معطل بماند زیرا ممکن است به اندازه کافی پف نکند.

جدا کردن سفیده و زرده تخم مرغ

برای تهیه کیک ساده ابتدا سفیده و زرده تخم مرغ ها را از هم جدا کنید و در دو کاسه جداگانه بریزید. سپس زرده های تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل داخل یک ظرف جادار بریزید و مواد را خوب هم بزنید تا مایه ای با رنگ کرمی و حالتی کشدار به دست بیاید.

فراوری سفیده تخم مرغ با همزن برقی

در این مرحله سفیده های تخم مرغ را با همزن برقی خوب هم بزنید تا کاملا کف کنند و حجم شان زیاد شود. در این مرحله باید سفیده های تخم مرغ را به حدی بزنید که زمانی که کاسه را برگرداندید سفیده ها روی زمین نریزد.

ترکیب شیر و سفیده تخم مرغ با زرده ها

در این مرحله شیر را به ظرف حاوی زرده های تخم مرغ اضافه کنید و در ادامه سفیده های تخم مرغ را نیز کم کم اضافه کنید و خیلی آرام مواد داخل ظرف را مخلوط کنید تا یکدست شوند. پس از یکدست شدن مواد باید آرد را اضافه کنید.

آماده سازی و الک کردن آرد سفید

برای این منظور آرد سفید را دو مرتبه الک کنید تا کاملا صاف و یکدست شود. این کار باعث می شود که زمان مخلوط کردن آرد با دیگر مواد ، آرد کمتر به شکل گلوله شود. پس از الک کردن آرد بکینگ پودر را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.

اضافه کردن آرد به مواد دیگر

در این مرحله آرد را کم کم به مواد دیگر اضافه کنید و هم بزنید تا آرد گلوله نشود. اگر آرد را به صورت یک جا داخل ظرف بریزید احتمال گلوله شدن آرد در کیک بسیار زیاد می شود ، پس در این مرحله کمی با صبر مواد را هم بزنید تا در پایان کیک بهتری داشته باشید.

آماده سازی قالب و چرب کردن آن

پس از اینکه تمام آرد را به دیگر مواد اضافه کردید مواد را کمی مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. در ادامه قالبی که برای پخت کیک آماده کرده ایم را با کمی روغن مایع چرب کنید. البته می توانید از کاغذ روغنی هم برای جلوگیری از چسبیدن کیک به قالب استفاده کنید.

پخت کیک در فر

پس از آماده شدن قالب مایه کیک را به صورتی دورانی داخل قالب بریزید. در ادامه قالب کیک را داخل فر که با ۱۸۰ درجه سانتیگراد از قبل گرم کرده ایم قرار دهید تا آماده شود. برای آماده شدن کیک اسفنجی حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز است.

بررسی کیک و اطمینان از پخته شدن آن

البته به این دلیل که دمای فرهای مختلف با هم متفاوت است پس از ۳۰ دقیقه کی را بررسی کنید تا کیک بیش از حد در فر نماند و خشک نشود. یک روش قدیمی برای اینکه متوجه شوید کیک پخته است یا خیر وجود دارد که آن استفاده از خلال دندان است. یک خلال دندان را داخل بدنه کیک فرو کنید. اگر مایه کیک به خلال دندان نچسبید کیک شما مغز پخت شده است.

خارج کردن کیک از فر و چک کردن مغز کیک

زمانیکه که کیک را از فر خارج کردید اجازه دهید کمی خنک شود سپس آنرا از قالب خارج کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا