آموزش آشپزی

طرز تهیه آش ابودردا خوشمزه به روش سنتی چهارشنبه سوری

یکی از رسم و رسوم جذاب ما ایرانی ها، پختن غذاهای خاص برای مناسبت ها است. یکی از این مراسم ها که برای همه ما خاطره انگیز و جالب است، چهارشنبه سوری نام دارد که در آن شب افراد خوراکی های خاصی را تهیه می کنند. از این رو تصمیم گرفتیم شما را با یک آش اصیل که برای این مناسبت پخته می شود آشنا کنیم. در واقع مردم این غذا را به نیت اینکه سال جدید را با سلامتی شروع می کنند می پزند. برای اینکه طرز تهیه آش ابودردا خوشمزه به روش سنتی چهارشنبه سوری را به خوبی یاد بگیرید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم

جهت پخت این آش برای 6 تا 8 نفر به مواد زیر نیاز خواهید داشت.

  • سبزی آش: یک و نیم کیلو گرم
  • نخود: یک چهارم پیمانه
  • لوبیا قرمز: یک چهارم پیمانه
  • لوبیا چیتی: یک چهارم پیمانه
  • عدس: ۱ پیمانه
  • ماش: نصف پیمانه
  • جو: یک چهارم پیمانه
  • کشک: ۲ لیوان
  • نعنا خشک: به مقدار لازم
  • سیر: به مقدار لازم
  • پیاز داغ: به مقدار لازم

 طرز تهیه آش ابودردا

برای پخت این آش خوش طعم مراحل زیر را انجام دهید.

مرحله اول

حبوبات را به مدت یک شب درون یک ظرف آب بگذارید و در واقع خیس بدهید. برای اینکه نفخ آن ها به خوبی گرفته شود، چند بار آب آن ها را عوض کنید.

مرحله دوم

حبوبات را به صورت جداگانه بپزید. علت این موضوع این است که زمان پخت عدس، نخود و لوبیا با هم متفاوت است. در همین حین پیازها را به شکل نازک و خلالی برش دهید و درون یک تابه با مقداری روغن سرخ کنید.

مرحله سوم

زمانی که حبوبات شما پخته شد، آن ها را با هم ترکیب کرده و درون یک دیگ بریزید. سبزی های آش را نیز به حبوبات اضافه کنید. در این مرحله هرچقدر که مایل هستید می توانید پیاز داغ داخل دیگ بریزید.

مرحله چهارم

اکنون آب قلم و زردچوبه را به مقدار کافی به مواد اضافه کنید. اجازه دهید تا سبزی آش به خوبی بپزد. 20 دقیقه که به پخت کامل آش باقی مانده است، یک لیوان کشک و رشته آش را درون دیگ بریزید. صبر کنید که مواد بپزند.

مرحله پنجم

برای اینکه رشته ها به هم نچسبند و آش ته نگیرد، محتویات دیگ را چند بار هم بزنید. به این نکته توجه داشته باشید که اگر مدت زمان پخت رشته ها زیاد باشد، ممکن است که له شوند. بعد از اینکه رشته و کشک را اضافه کردید، مواد را را تست کنید و در صورت نیاز نمک اضافه کنید. از آنجایی که بعضی از رشته های آش شور هستند، ممکن است آش شما به نمک کمی نیاز داشته باشد.

مرحله ششم

اکنون فلفل را نیز اضافه کنید. اگر آش رقیق شده است، می توانید یک قاشق غذا خوری درون آن آرد بریزید. سپس مواد را به خوبی هم بزنید. یک قاشق غذاخوری نعنا داغ را نیز داخل مواد بریزید. چند دقیقه بعد آش شما آماده است و می توانید آن را همراه با پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ و کشک سرو کنید.

کلام پایانی

برای اینکه آش طعم خوبی داشته باشد و جا بیفتد، باید مراحل را به ترتیب و دقیق انجام دهید. به نظر شما چه نکته دیگری را می توان به طرز تهیه آش ابودردا اضافه کرد تا مزه بهتری داشته باشد؟ منتظر کامنت هایتان عزیزان هستیم. شما برای چهارشنبه سوری چه رسم و رسوم هایی دارید؟ خوشحال می شویم که آن ها را برای ما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا