لیست آموزش طرز تهیه غذاهای متنوع با مرغ برای شام و ناهار
مرغ یکی از پرکاربردترین مواد غذایی در سراسر جهان است که با آن انواع غذاهای سنتی، فست فود و … تهیه می شود. گوشت مرغ در آشپزی ایرانی هم جایگاه بسیار ویژه ای دارد و غذاهای بسیار زیادی هستند که با آن تهیه می شوند. استفاده از گوشت مرغ در تهیه غذاها علاوه بر اینکه باعث صرفه جویی در هزینه های خانواده می شود، نسبت به گوشت قرمز سالم تر نیز می باشد.
در این مطلب شما با انواع روش های پخت مرغ آشنا می شوید و می توانید با انتخاب بهترین روش، یک غذای خوشمزه و سالم برای شام یا ناهار خود تهیه کنید.
مرغ شکم پر
یکی از پرطرفدارترین غذاهایی است که با گوشت مرغ تهیه می شود و به خاطر محبوبیت زیادی که دارد تقریبا در سراسر جهان شناخته شده می باشد.
مواد لازم | مقدار |
---|---|
مرغ | 1 عدد |
برنج | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد متوسط |
گردو | 1/2 پیمانه |
زرشک | 1/4 پیمانه |
زعفران | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
بعد از آماده کردن مرغ، برنج را با پیاز، گردو، زرشک، زعفران، نمک، فلفل سیاه و دارچین مخلوط کرده و درون مرغ می ریزیم. سپس مرغ را با نخ به هم وصل می کنیم و در فر یا قابلمه با روغن سرخ و پخته می شود.
خورش آلو مسما
یکی دیگر از غذاهای لذیذ و خوشمزه ایرانی است که با گوشت مرغ تهیه می شود. البته این خورش را با گوشت گوسفندی هم درست می کنند ولی این دستور با گوشت مرغ تهیه می شود.
مواد لازم | مقدار |
---|---|
مرغ | 1 عدد |
آلو | 1/2 پیمانه |
پیاز | 1 عدد متوسط |
روغن | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زعفران | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
مرغ را با پیاز سرخ کرده و آلو را به آن اضافه می کنیم. سپس نمک، فلفل سیاه و زعفران را به آن اضافه می کنیم و با آب به مدت 1 ساعت می پزیم تا مرغ کاملا پخته شود.
استیک مرغ
به عنوان یک غذای بین المللی در سرارسر دنیا شناخته می شود. این غذای خوشمزه و لاکچری را به دوستداران استیک پیشنهاد می کنیم.
مواد لازم | مقدار |
---|---|
فیله مرغ | 2 عدد |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
فیله مرغ را به ضخامت دلخواه برش می دهیم و با نمک و فلفل سیاه طعم دار می کنیم. سپس در تابه با روغن زیتون سرخ می کنیم. می توانید برای طعم دهی بهتر، کمی پودر سیر یا پودر پیاز به آن اضافه کنید.
کیک مرغ
به دو صورت گرم و سرد تهیه می شود. در این دستور این کیک را به صورت سرد درست می کنیم که طعم آن شباهت زیادی به سالاد الویه دارد.
مواد لازم | مقدار |
---|---|
مرغ پخته و ریش ریش شده | 2 پیمانه |
سیب زمینی پخته و رنده شده | 2 عدد متوسط |
هویج پخته و رنده شده | 1 عدد متوسط |
پیازچه خرد شده | 1/2 پیمانه |
سس مایونز | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مرغ پخته و ریش ریش شده، سیب زمینی پخته و رنده شده، هویج پخته و رنده شده، پیازچه خرد شده را با سس مایونز، نمک و فلفل سیاه مخلوط کرده و در قالب کیک می ریزیم و در یخچال قرار می دهیم تا سفت شود.
زرشک پلو با مرغ
که واقعا نیازی به معرفی ندارد و از مجلسی ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود. در این دستور زرشک پلو با مرغ را به سبک رستورانی آموزش داده ایم.
مواد لازم | مقدار |
---|---|
مرغ | 1 عدد |
برنج | 3 پیمانه |
زرشک | 1/2 پیمانه |
پیاز | 1 عدد متوسط |
زعفران | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مرغ را با پیاز سرخ کرده و با نمک، فلفل سیاه و زعفران طعم دار می کنیم. سپس برنج را آبکش کرده و با زرشک، زعفران و مرغ مخلوط کرده و در قابلمه دم می کنیم.
مرغ سوخاری
هم از غذاهای شناخته شده در سراسر جهان محسوب می شود که در دسته بندی غذاهای فست فودی قرار می گیرد. اگر با کالری بالای ان مشکلی ندارید یک گزینه بسیار مناسب برای شام یا ناهار است.
مواد لازم | مقدار |
---|---|
مرغ | 1 عدد |
آرد | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد سوخاری | 1 پیمانه |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مرغ را به تکه های دلخواه برش می دهیم و با نمک و فلفل سیاه طعم دار می کنیم. سپس در آرد، تخم مرغ و آرد سوخاری می غلطانیم و در روغن داغ سرخ می کنیم.
مرغ پرتقالی
از غذاهای استان های شمالی کشور مانند گیلان و مازندران است که طعمی ترش و خوشایند دارد. اگر تابحال آنرا امتحان نکرده اید توصیه می کنیم حتما آنرا درست کنید.
مواد لازم | مقدار |
---|---|
مرغ | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد متوسط |
پرتقال | 2 عدد |
رب انار | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مرغ را با پیاز سرخ کرده و پرتقال را به آن اضافه می کنیم. سپس رب انار، نمک، فلفل سیاه را به آن اضافه می کنیم و با آب به مدت 1 ساعت می پزیم تا مرغ کاملا پخته شود.