طرز تهیه دمی گوجه فرنگی خوشمزه و ساده با سیب زمینی
دمی گوجه فرنگی، یا دمپختک گوجه، یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که در زمان هایی که وقت کافی برای تهیه غذا نداریم، می توانیم از آن استفاده کنیم. این غذا به سرعت آماده می شود و طعم فوق العاده ای دارد.
مواد لازم برای 2 نفر:
مواد | مقدار |
---|---|
برنج | 2 پیمانه |
گوجه فرنگی | 4 عدد درشت |
پیاز | 2 عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | 1 عدد درشت |
کره | 25 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
مراحل تهیه دمی گوجه فرنگی:
ابتدا برنج را پس از پاک کردن، حدود 30 دقیقه در یک قابلمه مناسب خیس می کنیم. آب باید حدود نصف یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. سپس کمی نمک به آن اضافه می کنیم.
پیاز ها را به صورت نگینی ریز یا خلالی خرد می کنیم و به همراه مقدار کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا طلایی و سبک شوند. سپس زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کرده و یک دقیقه دیگر پیازها را تفت می دهیم.
رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و چند دقیقه ای تفت می دهیم تا طعم و بوی خامی آن گرفته شود. پوست گوجه فرنگی ها و سیب زمینی ها را گرفته و به صورت مکعبی کوچک خرد می کنیم.
سیب زمینی ها و گوجه فرنگی های خرد شده را به همراه کمی نمک و کره به تابه اضافه کرده و مواد را روی حرارت ملایم چند دقیقه تفت می دهیم تا روغن بیندازد و آب آن به طور کامل جمع شود. در همین حین قابلمه حاوی برنج را روی حرارت زیاد قرار می دهیم.
اجازه می دهیم تا آب موجود در قابلمه برنج تبخیر شود. زمانی که مقدار کمی آب داخل قابلمه باقیمانده بود، مخلوط گوجه فرنگی تفت داده شده را به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی با برنج مخلوط می کنیم تا زمانیکه آب برنج جمع شود.
پس از تبخیر شدن آب، حرارت زیر قابلمه را کم کرده و یک شعله پخش کن زیر آن قرار می دهیم تا ته دیگ برنج نسوزد. حدود 45 دقیقه زمان برای دم کشیدن برنج نیاز است. در پایان، دمی گوجه فرنگی را به همراه ترشی مخلوط یا سالاد شیرازی سرو می کنیم.
نکات مهم:
برای تهیه دمی گوجه با گوشت چرخ کرده، حدود 200 تا 300 گرم گوشت چرخ کرده را بعد از تفت دادن پیاز و ادویه ها به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و باقی مراحل را مانند بالا ادامه می دهیم. فقط قبل از اضافه کردن سیب زمینی، نصف فنجان آب به تابه اضافه کرده و درب تابه را 30 دقیقه می گذاریم تا آب کشیده شود و گوشت به طور کامل بپزد.