13 خواص بلوبری برای سلامتی که نمی دانستید!
بلوبری به عنوان یک میوه فوق العاده مقوی شناخته شده است؛ چراکه می تواند به بدن کمک کند تا عملکردهای خود را به درستی انجام دهد. دلیل فایده این میوه، وجود موادی همچون کربوهیدرات، فیبر رژیمی، منگنز، مس، ویتامین های K، C، B و E در آن است. همچنین این میوه مقادیر توجه ای از آنتی اکسیدان های آنتوسیانین و کورستین را در خود جای داده است که همه این ها موجب تقویت سلامت ما می شوند. از این رو قصد داریم که در این نوشتار خواص بلوبری را با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار دهیم.
مدیریت وزن به کمک بلوبری
این میوه کالری کم و فیبر زیادی دارد. این موضوع باعث می شود که وقتی آن را میل می کنید، مدت زمان طولانی تری احساس سیری داشته باشید. به همین خاطر افراد با خوردن آن پرخوری نمی کنند و کمتر سراغ مواد غذایی ناسالم می روند. در نتیجه بلوبری از این طریق به مدیریت وزن کمک زیادی می کند.
بلوبری، نگهبان فشار خون
یکی از علت های اصلی ابتلا به بیماری های قلبی، فشار خون بالا است. خوشبختانه به لطف بلوبری می توانید فشار خون خود را کاهش دهید. تحقیقاتی روی افراد چاق انجام گرفته است. از آن ها خواسته شد که در روز 50 گرم بلوبری میل کنند. طبق نتیجه این مطالعات، این افراد متوجه شدند که فشار خون آن ها به میزان 4 تا 6 درصد کاهش یافته است.
بلوبری، یاریرسان در راه لاغری
اگر قصد دارید که وزن خود را کاهش دهید از بلوبری غافل نشوید. این میوه به عنوان یک چربی سوز شناخته می شود. همچنین این میوه قادر است سوخت و ساز بدن را افزایش دهد و در واقع از این طریق منجر به کاهش وزن می شود. می توانید با بلوبری چای درست کنید و آن را برای لاغری بنوشید.
طبیعت در پیشگیری از عفونتهای ادراری
عفونت ادراری می تواند با علائمی همچون احساس درد در قسمت پایین شکم، سوزش در زمان ادرار کردن و …بروز پیدا کند. این عارضه معمولا در خانم ها بیشتر مشاهده می شود. بلوبری می تواند از اتصال باکتری های مضر به دیواره های مثانه جلوگیری کند و از این طریق مانع بروز این عارضه شود.
میوه آبی با خاصیت آنتیاکسیدانی
بلوبری یک منبع فوق العاده از آنتی اکسیدان ها است. به همین خاطر با خوردن این میوه می توانید از بروز آسیب در سلول ها و DNA جلوگیری کنید. همچنین آنتی اکسیدان های موجودر در این میوه منجر به کاهش اکسیداسیون LDL می شوند. به همین خاطر مصرف بلوبری می تواند برای افراد بسیار مفید باشد.
آرامش بخش مغز در مقابل استرس اکسیداتیو
یکی از عوارضی که استرس اکسیداتیو در پی دارد، سرعت بخشیدن به روند پیری مغز است. با خوردن بلوبری می توانید از اینگونه آسیب ها جلوگیری کنید. تحقیقاتی روی 9 فرد مسن که دچار اختلال شناختی خفیف بودند صورت گرفته است. این افراد روزانه آب بلوبری مصرف کردند و بعد از 12 هفته متوجه شدند که عملکرد مغزشان بهبود یافته است.
یاریرسان به بیماران دیابتی
طبق تحقیقاتی که انجام گرفته است، یک فنجان بلوبری حدودا 15 گرم قند دارد و به همین خاطر خوردن آن برای بیماران دیابتی مشکل ساز نخواهد بود. خوردن این میوه منجر به بهبود متابولیسم گلوکز می شود و به همین خاطر می تواند برای افرادی که دچار دیابت هستند، مفید باشد. البته توجه داشته باشید که اگر مبتلا به این بیماری هستید باید بلوبری را با مشورت پزشک مصرف کنید.
سرمایهگذاری برای استخوانهای سالم
از آنجایی که بلوبری یک منبع عالی از موادی همچون آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، روی و ویتامین K است، منجر به تقویت استخوان ها می شود. از این رو بلوبری می تواند منجر حفظ سلامت و تراکم استخوان ها شود. به همین خاطر متخصصان توصیه می کنند که آن را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
زیبایی پوست با بلوبری
یکی از دلایلی که باعث شده است بلوبری در بین مردم محبوب باشد، این است که این میوه می تواند سرعت روند پیری را کاهش دهد. بلوبری باعث تولید کلاژن می شود و از این طریق به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست کمک زیادی می کند. علاوه بر این، کلاژن باعث برطرف شدن چین و چروک نیز می شود. همچنین این میوه از پوست در مقابل آسیب های اشعه ماوراء بنفش، آلاینده های محیطی و ابتلا به سرطان پوست جلوگیری می کند.
سپری محکم برای حفاظت از ریهها
رادیکال های آزاد می توانند به ریه آسیب برسانند. از آنجایی که بلوبری ترکیباتی همچون مالویدین، پئونیدین و سیانیدین را در خود جای داده است، می تواند با این عارضه به خوبی مبارزه کند. از این رو قرار دادن بلوبری و آبمیوه آن در رژیم غذایی افراد در زمان شیوع بیماری کرونا بسیار مفید خواهد بود.
بلوبری، نگهبان سلامت چشم
اگر می خواهید بینایی خود را تقویت کنید، بلوبری بخورید؛ چراکه این میوه مملو از فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها است و به همین خاطر می تواند برای چشم ها بسیار مفید باشد. با قرار دادن این میوه در رژیم غذایی خود از جمع شدن رادیکال های آزاد در چشم، ابتلا به بیماری آب مروارید و تباهی لکه زرد، جلوگیری خواهید کرد.
بلوبری، سنگین وزن سلامت قلب
طبق تحقیقاتی که وجود دارد، یکی از علت های مرگ و میر در جهان، بیماری های قلبی و عروقی است. خوشبختانه با خوردن بلوبری خطر ابتلا به این نوع بیماری ها کاهش می یابد. از آنجایی که این میوه موادی همچون فیتوکمیکال و فیبر دارد، می تواند منجر به کاهش فشار خون، تنظیم میزان کلسترول و به صورت کلی تقویت سلامت قلب شود.
تحقیقاتی در ارتباط با آنتی اکسیدان آنتوسیانین که در بلوبری وجود دارد انجام شده است. طبق این مطالعات این آنتی اکسیدان توانسته خطر حمله قلبی را در 32 درصد از زنان جوان و میانسال کاهش دهد.
همچنین تحقیقات نشان می دهند که بلوبری می تواند به اندوتلیال کمک کند تا عملکرد خود را به بهترین شکل انجام دهد. در واقع این میوه از طریق باعث تقویت عروق خونی می شود.
سلامت و رشد کودکان
بلوبری یکی از میوه های مفیدی است که باید آن را در رژیم غذایی کودک تان قرار دهید. وجود مواد مغذی و ویتامین ها در این میوه باعث می شود که مغز کودک به خوبی رشد کند و عملکرد خوبی نیز داشته باشد. همچنین بلوبری می تواند موجب رشد و استحکام بخشیدن به استخوان های کودکان شود.
عوارض و مضرات بلوبری
در زمان مصرف بلوبری باید به نکات زیر توجه کنید.
- اگرچه که بلوبری فواید زیادی برای سلامتی دارد اما ممکن است بعضی از افراد به آن حساسیت داشته باشند و با خوردن آن دچار مشکلات پوستی و تنفسی شوند.
- اشخاصی که از داروهای ضد انعقاد خون مثل وارفارین استفاده می کنند، باید بلوبری را با مشورت پزشک در رژیم غذایی خود قرار دهند؛ چراکه این میوه می تواند با این نوع داروها تداخل داشته باشد.
کلام پایانی
بلوبری را می توانید به شکل های متنوع در برنامه غذایی خود قرار دهید. برای مثال اضافه کردن آن به ماست پروبیوتیک، اسموتی، گرانولا و … می تواند ایده خوبی باشد. اما به این نکته توجه داشته باشید که در صورت بروز هرگونه بیماری باید نزد پزشک بروید. خوددرمانی با میوه ها و داروها در مواردی نه تنها موجب بهبود شما نمی شود، بلکه می تواند علائم بیماری را تشدید کند. اکنون برای تکمیل شدن اطلاعات این مقاله، شما سایر خواص بلوبری را برای ما در قسمت کامنت بنویسید.