دسرآموزش آشپزی

طرز تهیه فرنی خوشمزه با دو دستور آرد برنج و نشاسته + 7 نکته مهم

فرنی، یک دسر سنتی و محبوب ایرانی است که با طعم ملایم و بافت نرم خود، طعم خاطره انگیز کودکی بسیاری از ما را تداعی می‌کند. فرنی با طرز تهیه راحت و مواد اولیه ساده، یک گزینه عالی برای یک وعده غذایی سبک و مغذی است که در مناسبت‌های خاص مثل ماه مبارک رمضان یا برای کودکان و افراد با معده حساس بسیار محبوب است.

در این مقاله، همراه با من به دنیای خوشمزه فرنی سفر می‌کنیم و با دو روش پخت فرنی با آرد برنج و نشاسته آشنا می‌شویم. همچنین 7 نکته مهم برای پخت فرنی را با هم مرور می‌کنیم تا شما بتوانید این دسر خوشمزه را به بهترین نحو در منزل تهیه کنید.

طرز تهیه فرنی با آرد برنج

مواد لازم:

مواد مقدار
شیر 4 لیوان
آرد برنج 4 قاشق غذاخوری
گلاب 2 قاشق غذاخوری
شکر 8 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده در صورت تمایل

برای تهیه فرنی با آرد برنج، شیر را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. شکر را به تدریج به شیر اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا در شیر کاملا حل شود. سپس گلاب را اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید. آرد برنج را به تدریج به شیر اضافه کنید و با همزن دستی یا قاشق چوبی به طور مداوم هم بزنید تا آرد گلوله نشود. حرارت را کمی کاهش دهید تا شیر به جوش بیاید. سپس حرارت را ملایم کرده و به هم زدن فرنی ادامه دهید تا غلیظ شود.

هنگامی که فرنی به غلظت مطلوب رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید و به هم زدن ادامه دهید. برای تهیه فرنی دو رنگ، نصف فرنی را داخل ظرف دیگری بریزید و زعفران دم کرده یا رنگ خوراکی مجاز اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. فرنی سفید و رنگی را در ظرف مورد نظر بریزید و پس از خنک شدن سرو کنید.

طرز تهیه فرنی با نشاسته

مواد لازم:

مواد مقدار
شیر 2 لیوان
نشاسته ذرت 2 قاشق سوپخوری
شکر 2 قاشق سوپخوری
وانیل 1 پنس
گلاب ¼ قاشق چایخوری

برای تهیه فرنی با نشاسته، شیر و نشاسته را در یک قابلمه مناسب مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و به طور مداوم هم بزنید تا یکدست شود. هنگامی که مخلوط به غلظت مناسب رسید، شکر، وانیل و گلاب را اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید تا ترکیب شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.

اگر می خواهید فرنی را به صورت زعفرانی درست کنید، کمی زعفران دم کرده را به همراه شکر به فرنی اضافه کنید. پس از اینکه فرنی را از روی حرارت کنار گذاشتید، صبر کنید تا کمی خنک شود سپس در ظرف مورد نظرمان بریزید و با مواد دلخواه تزیین کنید.

7 نکته مهم برای پخت فرنی

  1. از شیر تازه و غلیظ استفاده کنید: شیر تازه و غلیظ، طعم و بافت بهتر به فرنی می‌دهد.
  2. از شکر طبیعی استفاده کنید: شکر قهوه‌ای یا شکر نیشکر، طعم بهتر به فرنی می‌دهد.
  3. از ادویه های طبیعی استفاده کنید: وانیل و زعفران، عطر و طعم ویژه ای به فرنی می‌دهند.
  4. فرنی را به طور مداوم هم بزنید: هم زدن مداوم از گلوله شدن و چسبیدن مواد به کف قابلمه جلوگیری می‌کند.
  5. فرنی را روی حرارت ملایم بپزید: حرارت بالا باعث می‌شود فرنی سریع بجوشد و ممکن است بسوزد.
  6. مواد مغذی به فرنی اضافه کنید: مغزها، میوه‌های خشک و میوه‌های تازه به فرنی طعم و مغذی اضافه می‌کنند.
  7. به فرنی زمان استراحت بدهید: استراحت دادن به فرنی، باعث می‌شود طعم‌ها به خورد هم بروند و بافت فرنی بهبود یابد.

با استفاده از این نکات، می‌توانید فرنی را به بهترین نحو در منزل تهیه کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا