طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشمزه و خوشرنگ مرحله به مرحله
شربت آلبالو یکی از نوشیدنیهای محبوب و خوشمزه در فصل تابستان است که با رنگ جذاب و طعم دلپذیر، خستگی را از تن شما میزداید. برای تهیه شربت آلبالو در منزل، نیازی به مهارت آشپزی خاصی نیست، فقط کافیست به چند نکته ساده توجه کنید تا شربتی خوشرنگ و خوشمزه داشته باشید. در این مقاله، به عنوان یک آشپز حرفهای، شما را با مراحل تهیه شربت آلبالو خانگی و نکات مهم آن آشنا میکنم.
مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو:
مواد | مقدار |
---|---|
آلبالو | ۱۵۰ گرم |
شکر | ۳۰۰ گرم |
آب ولرم | نصف لیوان |
آمادهسازی آلبالوها
ابتدا برگها و دمهای آلبالوها را با دقت جدا کرده و آنها را به خوبی بشویید. سپس، آلبالوها را داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها خارج شود. حال، با استفاده از دستگاه هسته گیر، هستههای آلبالو را خارج کنید. اگر دستگاه هسته گیر ندارید، میتوانید قسمت بالایی آلبالوها را با یک چاقوی کوچک به آرامی برش دهید و سپس با فشار دست هسته آلبالوها را خارج کنید. آلبالوهای بدون هسته را داخل یک قابلمه مناسب بریزید.
مخلوط کردن آلبالو و شکر
شکر را به آرامی بین آلبالوها بریزید و قابلمه را در یخچال قرار دهید. آلبالوها باید به حدی در یخچال بمانند که آب بیندازند. برای این منظور، حداقل 6 ساعت زمان لازم است تا آلبالوها به خوبی آب بیندازند. پیشنهاد میکنم برای راحتی کار، شب آلبالوها را آماده کنید و در یخچال قرار دهید تا صبح بتوانید شربت را درست کنید و معطل نشوید.
جوشاندن آلبالوها
بعد از اینکه آلبالوها به خوبی آب انداختند، قابلمه را از یخچال خارج کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و نصف لیوان آب ولرم را به آن اضافه کنید. با یک قاشق چوبی، آلبالوها را به خوبی هم بزنید تا شکر به طور کامل در آب موجود در قابلمه حل شود. دقت کنید که حرارت زیر قابلمه باید ملایم باشد زیرا اگر خیلی کم باشد، رنگ شربت تیره میشود و اگر بیش از حد زیاد باشد، باعث میشود که آلبالوها بسوزند و طعم شربت بد شود.
تنظیم حرارت و پخت شربت
حالا باید به مدت 15 دقیقه دیگر اجازه دهید شربت روی حرارت بماند تا به غلظت مناسب برسد. حین جوشیدن آلبالوها، ممکن است روی شربت کف جمع شود. پیشنهاد میکنم حتما با یک قاشق کفهای روی شربت را جمع کنید و دور بریزید. پس از گذشت 15 دقیقه، قابلمه شربت را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
صاف کردن شربت
مخلوط آلبالو و شربت را با استفاده از یک صافی مناسب صاف کنید. سپس شربت به دست آمده را داخل یک ظرف مناسب ریخته و در یخچال نگهداری کنید. این شربت چون دارای غلظت بالایی است، باید در زمان مصرف با مقداری آب مخلوط شود.
سرو شربت
برای سرو شربت، یک پنجم لیوان را با شربت پر کنید و باقی آنرا با آب سرد پر کنید. سپس، شربت و آب را به خوبی مخلوط کرده و سرو کنید. نکته مهم در مورد باقیمانده آلبالوها داخل قابلمه این است که به هیچ وجه میوه آلبالوی باقیمانده از شربت را دور نریزید. زیرا میتوانید از آنها برای تهیه مربای آلبالو، آلوچه ترش و یا غذای سنتی و پرطرفدار آلبالو پلو استفاده کنید.
نگهداری شربت آلبالو
اگر میخواهید شربت را به مدت طولانی بیش از چند ماه نگهداری کنید، حتما آنرا در ظرف مناسب قرار داده و در فریزر نگهداری کنید.
نکات تهیه شربت آلبالو
برای اینکه شربت آلبالو شما خیلی شیرین نباشد، میتوانید مقدار شکر را کمتر در نظر بگیرید. مقدار شکر برای تهیه شربت آلبالو معمولا یک به دو است. به این معنی که اگر ۱۰۰ گرم آلبالو دارید، باید از ۲۰۰ گرم شکر برای تهیه شربت استفاده کنید. اگر میخواهید شربت شما ترشتر باشد، میتوانید برای هر ۱۰۰ گرم آلبالو ۱۰۰ یا ۱۵۰ گرم شکر استفاده کنید.
حرارت زیاد میتواند باعث شکرک زدن شربت آلبالو شود. اگر شربت آلبالو با حرارت بالا درست شود، ممکن است پس از قرار دادن در یخچال شکرک بزند. در صورتی که شربت شما شکرک زد، میتوانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و مجددا آنرا چند دقیقه بجوشانید تا شکرک موجود در شربت رفع شود. همچنین، شکر زیاد یکی دیگر از دلایلی است که باعث میشود شربت آلبالو شکرک بزند. اگر میخواهید شربت شما خیلی شیرین باشد، حتما در مراحل آخر پخت یک قاشق غذاخوری آب لیمو به آن اضافه کنید تا از شکرک زدن آن جلوگیری کند.
برای اینکه شربتی غلیظ و قوام دار داشته باشید، حتما اجازه دهید که شربت روی حرارت به غلظت خوبی برسد، سپس آنرا از روی حرارت بردارید. نگران کم شدن شربت نباشید، زیرا این شربت با آب مخلوط و سرو می شود. پس بگذارید غلظت آن به حد کافی برسد.
امیدوارم با این دستورالعمل و نکات، بتوانید شربت آلبالو خانگی خوشمزه و خوشرنگ درست کنید و از طعم آن لذت ببرید!