آموزش آشپزی

طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی

لوبیا پلو یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که با طعم و عطر دلنشین خود، همیشه جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانیان دارد. لوبیا پلو به روش رستورانی، با ظاهری زیبا و طعم بی‌نظیر، می‌تواند تجربه‌ای متفاوت از این غذای سنتی را برای شما به ارمغان بیاورد.

مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو به روش رستورانی

مواد مقدار
برنج 3 پیمانه
لوبیا سبز 2 پیمانه
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز 1 عدد متوسط
سیر 2 حبه
گوجه فرنگی 3 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 1 قاشق چای خوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

آماده سازی لوبیا پلو به روش رستورانی

ابتدا لوبیا سبز را پاک کرده و به صورت نگینی خرد می کنیم. پیاز را نیز پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم. سیر را هم پوست گرفته و له می کنیم. گوجه فرنگی ها را نیز شسته و ریز خرد می کنیم.

تهیه مایه لوبیا پلو

در یک قابلمه مناسب روغن ریخته و روی حرارت قرار می دهیم. پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و تفت می دهیم تا نرم و سبک شود. سیر له شده را به پیاز اضافه کرده و کمی دیگر تفت می دهیم. گوشت چرخ کرده را به قابلمه اضافه کرده و با حرارت متوسط تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد.

گوجه فرنگی های خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و با گوشت خوب مخلوط می کنیم. رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و خوب تفت می دهیم تا بوی خامی رب از بین برود. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مایه اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.

لوبیا سبز خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و با بقیه مواد مخلوط می کنیم. حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم مواد به مدت 10 دقیقه با هم بپزند. در این مرحله، مایه لوبیا پلو آماده است.

پخت برنج

برنج را به مدت 30 دقیقه خیس می کنیم. بعد از خیساندن، برنج را آبکش کرده و به مدت 15 دقیقه دم می کنیم.

دم کردن لوبیا پلو

در یک قابلمه مناسب، مقدار کمی روغن ریخته و کف قابلمه را به طور یکسان چرب می کنیم. سپس مقداری از برنج دم شده را به کف قابلمه ریخته و روی آن مقداری از مایه لوبیا پلو را می ریزیم.

برنج و مایه لوبیا پلو را به طور لایه لایه در قابلمه می ریزیم و در نهایت زعفران دم کرده را روی برنج می ریزیم. حرارت را کم کرده و به مدت 45 دقیقه زمان می دهیم تا لوبیا پلو به طور کامل دم بکشد.

برای ایجاد ته دیگ، می توانید در کف قابلمه نان یا سیب زمینی را برش داده و بچینید.

نکات مهم در تهیه لوبیا پلو

برای خوشمزه تر شدن لوبیا پلو، می توانید از گوشت گوسفندی یا مرغ به جای گوشت چرخ کرده استفاده کنید.

همچنین، اضافه کردن ادویه هایی مانند دارچین و هل به مایه لوبیا پلو، عطر و طعم آن را غنی تر می کند.

برای تزیین لوبیا پلو، می توانید از زرشک، خلال بادام، کشمش و پیاز داغ استفاده کنید.

لوبیا پلو را می توانید با سالاد شیرازی، ماست، ترشی و دوغ سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا