خواص مواد غذاییتغذیه

 11 خواص آلو برای سلامتی که نمی دانستتید!

آلو یکی از میوه های مقوی است که مواد مغذی فراوانی دارد. این میوه حاوی موادی همچون فیبر، پروتئین، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، فولات، روی، فلوراید، آهن، مس، منگنز، ویتامین های C، A و K است. علاوه بر مواردی که گفتیم آلو آنتی اکسیدان هایی به نام لوتئین و زآگزانتین را نیز دارد که همه این موارد فواید زیادی برای سلامتی دارند. به همین خاطر تصمیم گرفتیم که در این نوشتار خواص آلو را بررسی کنیم و به شما بگوییم که چرا باید این میوه را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

مفید برای کودکان

یک مشکلی که کودکان دچار آن می شوند و والدین را نگران می کند، ابتلا به یبوست است. برای درمان این مشکل می توانید به فرزند خود آلو دهید. همچنین این میوه کمک می کند که بینایی کودکان تقویت شود و مشکلات گوارشی در آن ها کاهش یابد. به دلیل فواید آلو، آن را در رژیم غذایی کودکان خود قرار دهید.

خواص ضد سرطانی

از آنجایی که این بیماری یک عارضه خطرناک محسوب می شود، مهم است که رژیم غذایی سالمی برای مبارزه با آن داشته باشید. آلو به این دلیل که رنگدانه ای به نام آنتوسیانین دارد، می تواند با رادیکال های آزاد که از علل بروز سرطان هستند، مبارزه کند. مطالعات نشان می دهند که عصاره این میوه در درمان سرطان سینه نیز عملکرد موثری دارد. 

سلامت استخوان ها

اگر به دنبال راهی هستید که سلامت استخوان های خود را تقویت کنید، آلو بخورید؛ چراکه این میوه یک منبع فوق العاده از ویتامین های C و K است. به همین خاطر آلو تراکم استخوان را افزایش می دهد و مانع تحلیل رفتن آن ها می شود، همچنین فلاونوئیدهای موجود در این میوه مانع آسیب دیدن آن ها می شوند. 

سلامت دستگاه گوارش

از آنجایی که این میوه مقادیر قابل توجهی فیبر را در خود جای داده است، می تواند حرکات روده را تنظیم کند. به صورت کلی این میوه به دستگاه گوارش کمک می کند تا عملکرد خود را به درستی انجام دهد. همچنین آلو خشک شده خطر ابتلا افراد به سرطان روده تا میزان زیادی کاهش می دهد.

دوران بارداری

مصرف آلو در دوران بارداری مزایای زیادی را برای بانوان خواهد داشت که آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد. البته به این موضوع نیز توجه داشته باشید که استفاده از هر ماده غذایی در دوران بارداری باید تحت نظر پزشک باشد.

  • کمک به رشد جنین
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری های مادرزادی
  • تقویت سیستم ایمنی زنان

درمان یبوست

اگر از بیماری یبوست رنج می برید، آلو میل کنید. این میوه حاوی فیبر و سایر موادی است که می توانند تعداد دفعات مدفوع را افزایش دهند، حجم آن را زیاد کنند و همچنین موجب قوام آن شوند. برای درمان این مشکل معمولا از دارویی به نام ملین استفاده می شود. آلو قندی تحت عنوان سوربیتول دارد که عملکرد آن مانند ملین است و به همین خاطر این عارضه را برطرف می کند.

سلامت چشم ها

چشم ها یکی اعضای بسیار مهم در بدن ما هستند و به همین خاطر باید مراقب سلامتی آن ها باشیم. با خوردن آلو می توانید بینایی خود را تقویت کنید؛ چراکه این میوه حاوی ویتامین A است. همچنین با مصرف آلو می توانید خطر ابتلا به آب مروارید و بیماری تباهی لکه زرد را کاهش دهید.

بهبود گردش خون

افزایش گردش خون مزایای زیادی برای بدن دارد، برای مثال زخم ها سریع تر درمان می شوند، مغز هوشیارتر خواهد بود، سلامت قلب تقویت می یابد و علائم عفونت نیز کم می شود. از این رو بهتر است میوه ای همچون آلو میل کنید؛ چراکه به دلیل داشتن ویتامین C باعث بهبود گردش خون می شود و همچنین به جذب آهن در بدن کمک می کند.

سلامت قلب

آلو ماده های شیمیایی گیاهی به نام پلی فنول و آنتوسیانین را در خود جای داده است که آن ها می توانند سلامت قلب را تقویت کنند. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه باعث تقویت سلامت ماهیچه های قلب می شوند. همچنین این میوه از بروز بیماری قند خون بالا که یکی از علت های ابتلا به عارضه های قلبی است، جلوگیری می کند. علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهند که مصرف آلو می تواند باعث کاهش میزان کلسترول بد و فشار خون شود.

رفع لک های روی پوست

اگر می خواهید پوستی روشن و عاری از لکه داشته باشید، از آلو به صورت موضعی استفاده کنید. برای تهیه ماسک این میوه، پوست آلوهایی که کاملا رسیده هستند را بگیرید و گوشت آن را با استفاده از یک گوشت کوب کاملا له کنید. سپس آن ها را روی صورت خود بمالید و اجازه دهید که 20 دقیقه روی پوست باقی بماند. در نهایت صورت خود را با آب گرم شستشو دهید.

زیان های آلو

آلو ماده ای به نام اگزالات دارد و به همین خاطر مصرف آن برای افرادی که دچار بیماری های کلیوی، سنگ کلیه و صفرا هستند می تواند مضر باشد. از این رو اشخاصی که به این بیماری ها مبتلا هستند باید آن را حتما تحت نظر پزشک مصرف کنند تا دچار آسیب های جدی نشوند.

کلام پایانی

علاوه بر مواردی که گفتیم، آلو می تواند مانع ابتلا به دیابت نوع 2 شود، همچنین حافظه و سلامت مغز را نیز تقویت می کند. تحقیقات نشان می دهند که مصرف این میوه باعث کاهش سرعت پیشرفت آلزایمر می شود. همچنین این میوه به دلیل کم کالری بودن برای افرادی که نگران میزان کالری بدن خود هستند، بسیار مفید است و به کاهش وزن نیز کمک می کند. اما اگر دچار بیماری هستید به پزشک مراجعه کنید و با مشورت آلو بخورید. آیا شما نکته ای در ارتباط با خواص آلو می دانید؟ خوشحال می شویم آن ها را برای ما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا