10 خواص بلوط برای سلامتی که نمی دانستید!
بلوط نوعی آجیل محسوب می شود که خوردن آن می تواند به بدن کمک کند تا عملکرد خود را به درستی انجام دهد. دلیل فایده بلوط وجود موادی همچون کربوهیدرات، پروتئین، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید پانتوتنیک، فولات، ویتامین B6 وB1 در آن است. همچنین این آجیل سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم، مس، منیزیم، منگنز، آهن، پتاسیم و روی است. از این رو تصمیم گرفتم که خواص بلوط برای سلامتی را با جزئیات برای شما شرح دهیم. ممکن است این نوع آجیل در مواردی مضراتی نیز داشته باشد که آن ها را به شما خواهیم گفت.
درمان ریزش مو
ریزش موها می تواند بسیار ناراحت کننده باشد؛ چراکه تاثیر منفی بر زیبایی افراد می گذارد. خوشبختانه به لطف برگ بلوط می توانید این مشکل را برطرف کنید. علت ضد ریزش مو بودن برگ بلوط، برخورداری از ترکیباتی همچون تانن و فلاونوئید است. همچنین این نوع آجیل می تواند منجر به رشد بهتر موها نیز شود.
کاهش خطر بیماری قلبی
بلوط به دلیل ترکیباتی که دارد می تواند از بروز مشکلاتی همچون چاقی و تصلب شرایین جلوگیری کند و در واقع از این طریق به سلامت قلب کمک می کند. همچنین خوردن این آجیل موجب افزایش میزان کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد می شود.
فشار خون نیز می تواند منجر به بروز بیماری قلبی شود. خبر خوب این است که بلوط فشار خون را پایین می آورد و موجب تقویت سلامت قلب می شود.
کنترل قند خون
اگر می خواهید یک رژیم غذایی سالم داشته باشید که بتوانید قند خون خود را کنترل کنید، توصیه می شود که بلوط بخورید. این آجیل خوش طعم می تواند سرعت جذب گلوکز را کاهش دهد و از طرفی نیز حساسیت به انسولین را افزایش دهد. در واقع بلوط از این طریق باعث می شود که بتوانید قند خون خود را مدیریت کنید.
جوانسازی پوست
کلاژن یک نوع پروتئین است که منجر به شادابی و جوانی پوست شما می شود. وقتی که بلوط می خورید، کلاژن در پوست شما تولید می شود و در واقع این آجیل از این طریق پوست تان را جوان و زیبا می کند. به صورت کلی بلوط می تواند سلامت پوست را حفظ کند و علائم پیری را کاهش دهد.
تقویت سیستم ایمنی
رادیکال های آزاد می توانند باعث بروز آسیب های زیادی همچون نارسایی قلب، سرطان، دیابت، مشکلات مغزی، پیری زودرس، آسیب های چشمی و … شوند. خوشبختانه از آنجایی که بلوط مملو از آنتی اکسیدان است، می تواند این رادیکال ها را از بین ببرد. همچنین بلوط به این علت که حاوی مقادیر زیادی منگنز، سلنیوم، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است، منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و از ابتلا به عفونت ها جلوگیری می کند.
کاهش سرطان
بلوط به دلیل برخورداری از ترکیباتی همچون فلاونوئیدها، فنول ها و تانن ها می تواند از ابتلا افراد به انواع سرطان در قسمت هایی از اعضای بدن همچون پستان، کولون، پروستات و معده جلوگیری کند. از این رو توصیه می شود که این آجیل مفید را در رژیم غذایی خود قرار دهید و آن را مصرف کنید.
درمان اگزما
خواص ضد التهابی بلوط باعث شده است که تبدیل به یک داروی خانگی برای درمان مشکلات پوستی همچون درماتیت، پسوریازیس و اگزما شود. عفونت های پوستی می توانند باعث بیشتر شدن علائم اگزما شوند. از آنجایی که برگ بلوط ترکیباتی همچون تانن دارد، به عنوان یک ضد باکتری از بروز عفونت ها جلوگیری می کند.
بهبود عملکرد مغزی
تحقیقاتی در ارتباط با مصرف بلوط و بیماران مبتلا به آلزایمر انجام گرفته است. طبق نتیجه این مطالعات، این آجیل توانسته منجر به بهبود عملکرد شناختی این افراد شود. در واقع از آنجایی که بلوط مقادیر قابل توجه ای آنتی اکسیدان دارد، می تواند به کاهش علائم آلزایمر همچون گیجی، از دست دادن حافظه، تمرکز ضعیف و عدم توانایی در تفکر کمک زیادی کند.
درمان سریع زخمهای پوستی
برای درمان بریدگی ها، زخم ها، التهاب و سوختگی می توانید از این آجیل به صورت موضعی استفاده کنید. برای این کار بلوط را با آب بجوشانید یا خیس بدهید و سپس آب آن را روی نقاط آسیب دیده بزنید. علاوه بر این، برگ بلوط نیز خواص ضد ویروسی، ضد باکتریایی و التهابی دارد و از این رو می تواند زخم های روی پوست را درمان کند.
قبل از اینکه جوشانده بلوط را به نقاط آسیب دیده بزنید، مقداری از آن را روی قسمت کوچکی از پوست خود بریزید و مدتی صبر کنید، اگر دچار مشکل نشدید، آن را روی موضع مد نظرتان بمالید.
خاصیت ضد التهاب
یکی از علائم بیماری های عفونی، قلبی و سرطان ممکن است که التهاب باشد. از آنجایی که بلوط دارای ترکیبات فتوشیمیایی همچون تانن ها و فلاونوئیدها است، می تواند به عنوان یک داروی ضد التهاب عمل کند. همچنین بلوط به این علت که فیبر فراوانی دارد، التهاب در روده را نیز کاهش می دهد.
زیان ها و مضرات بلوط
اگرچه که بلوط فواید زیادی برای سلامتی دارد اما ممکن است گاهی منجر به بروز آسیب شود.
مشکلات گوارشی
خوردن بیش از حد هر ماده خوراکی می تواند عوارضی در پی داشته باشد، بلوط نیز از این قاعده مستثنا نیست. این رو اگر در مصرف آن افراط کنید ممکن است مشکلاتی همچون اختلالات گوارشی، کمبود ویتامین ها و از دست دادن وزن را تجربه کنید.
حاوی مواد نفوذ کننده
از آنجایی که استفاده بیش از حد از بلوط می تواند منجر به التهاب و تحریک پوست شود، افرادی که پوست حساسی دارند باید آن را تحت نظر نظر پزشک مصرف کنند.
حاوی کلسترول
افرادی که دچار بیماری های قلبی هستند نیز، باید این آجیل را تحت نظر پزشک مصرف کنند؛ چراکه بلوط مقادیر زیادی کلسترول دارد.
افزایش قند خون
خوردن بیش از حد بلوط می تواند میزان قند خون را در افراد افزایش دهد. از این رو کسانی که بیماری قند دارند، بلوط را باید با مشورت پزشک میل کنند.
ایجاد حساسیت
بعضی از افراد نیز به بلوط آلرژی دارند و با مصرف آن دچار عوارضی همچون تنگی تنفس، خارش و تورم می شوند. به همین خاطر این افراد نباید بلوط مصرف کنند.
کلام پایانی
به این نکته مهم توجه داشته باشید که هر زمان متوجه بروز یک بیماری شدید، سریع به پزشک مراجعه کنید. از خود درمانی با استفاده از بلوط یا سایر مواد غذایی بپرهیزید؛ چراکه این کار گاهی می تواند علائم بیماری را شدیدتر کند. به همین خاطر بهتر است هرگونه مواد خوراکی و دارویی را تحت نظر پزشک مصرف کنید. آیا شما تاکنون از خواص بلوط برای سلامتی بهره مند شده اید؟ خوشحال می شویم که تجربیات خود را در قسمت کامنت برای ما بنویسید.