لیست آموزش طرز تهیه غذاهای اصیل ایرانی برای شام و ناهار
آشپزی ایرانی، هنر و سنت دیرینهای است که با طعمهای بینظیر و عطرهای دلنشین، خاطرات خوشی را در ذهن هر ایرانی تداعی میکند. هر شهر و منطقهای در ایران، غذاهای خاص و منحصر به فردی دارد که هر یک از آنها به نوعی گویای فرهنگ، تاریخ و اقلیم آن منطقه است.
اگر به دنبال تکمیل مهارتهای آشپزی خود و یادگیری طرز تهیه غذاهای اصیل ایرانی هستید، در این مطلب، با گشت و گذاری در دنیای طعم و عطر غذاهای ایرانی، شما را با جدیدترین و بهترین دستورالعملها برای تهیه غذاهای لذیذ و خوشمزه ایرانی آشنا میکنیم.
زرشک پلو با مرغ
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای محبوب و مجلسی ایرانی است که در مهمانیها و مناسبتهای خاص سرو میشود. ترکیب طعم شیرین زرشک با عطر مرغ و برنج، طعم بینظیری را به این غذا میبخشد.
مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ:
مواد لازم | مقدار |
---|---|
برنج | 2 پیمانه |
مرغ (تکه شده) | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
زرشک | 1/2 پیمانه |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
قورمه سبزی
قورمه سبزی یکی از اصیلترین و خوشمزهترین خورشهای ایرانی است که با تکههای گوشت، سبزی قورمه، لوبیا قرمز و ادویههای خوش عطر طبخ میشود.
مواد لازم برای قورمه سبزی:
مواد لازم | مقدار |
---|---|
گوشت گوسفند یا گاو (تکه شده) | 500 گرم |
سبزی قورمه (ترکیب شنبلیله، جعفری، گشنیز، تره و اسفناج) | 1 کیلوگرم |
لوبیا قرمز | 200 گرم |
پیاز | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
آبگوشت (دیزی)
آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در زمستان گرمای دلچسبی را به سفرهتان میآورد.
مواد لازم برای آبگوشت (دیزی):
مواد لازم | مقدار |
---|---|
گوشت گوسفند (تکه شده) | 500 گرم |
لوبیا چیتی | 200 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
نعناع خشک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
کباب کوبیده
کباب کوبیده یکی از کبابهای محبوب ایرانی است که با گوشت چرخ کرده، پیاز، ادویه و روغن تهیه میشود.
مواد لازم برای کباب کوبیده:
مواد لازم | مقدار |
---|---|
گوشت چرخ کرده (گوسفند یا گاو) | 1 کیلوگرم |
پیاز | 2 عدد |
نمک، فلفل | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
کباب برگ
کباب برگ، یکی از کبابهای محبوب و مجلسی ایرانی است که با گوشت گوسفند یا گاو در قالب طویل و باریک (به شکل برگ) تهیه میشود.
مواد لازم برای کباب برگ:
مواد لازم | مقدار |
---|---|
گوشت گوسفند یا گاو | 1 کیلوگرم |
پیاز | 2 عدد |
نمک، فلفل | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
خورش فسنجان
خورش فسنجان، یکی از خورشهای محبوب و مجلسی ایرانی است که با گوشت مرغ یا گردو تهیه میشود.
مواد لازم برای خورش فسنجان:
مواد لازم | مقدار |
---|---|
گوشت مرغ یا گردو | 500 گرم |
پیاز | 2 عدد |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
گردو | 200 گرم |
شکر | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
آش رشته
آش رشته یکی از محبوبترین انواع آشهای ایرانی است که با رشته، حبوبات، سبزیجات و ادویههای خوش عطر تهیه میشود.
مواد لازم برای آش رشته:
مواد لازم | مقدار |
---|---|
رشته آش | 250 گرم |
لوبیا چیتی | 100 گرم |
نخود | 100 گرم |
عدس |