آموزش آشپزی

طرز تهیه کباب بختیاری خوشمزه و مخصوص به روش رستورانی

کباب بختیاری یکی از کباب‌های محبوب و خوشمزه‌ای است که در رستوران‌ها با روش‌های مختلف تهیه می‌شود. در این مطلب، شما را با یک دستور پخت حرفه‌ای و رستورانی از کباب بختیاری آشنا می‌کنیم. این دستور ترکیبی از گوشت گوسفندی و مرغ است که طعم فوق‌العاده‌ای به کباب می‌دهد.

مواد لازم برای ۴ نفر:

نام ماده مقدار
فیله مرغ ۴۰۰ گرم
گوشت گوسفندی (فیله) ۴۰۰ گرم
ماست چکیده ۸ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد متوسط
کره ۵۰ گرم
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
نمک به اندازه کافی
فلفل سیاه به اندازه کافی

آماده سازی گوشت

ابتدا فیله‌های مرغ را به اندازه‌های ۳ در ۲ سانتی‌متر خرد می‌کنیم و داخل کاسه‌ای بزرگ می‌ریزیم. سپس فیله‌های گوشت گوسفندی را به اندازه‌های ۳ در ۴ سانتی‌متر خرد کرده و به کاسه اضافه می‌کنیم. پیازها را پوست گرفته و به صورت حلقه‌ای خرد می‌کنیم و به گوشت‌ها اضافه می‌کنیم.

مزه دار کردن گوشت

زعفران دم کرده، روغن مایع، ماست چکیده، فلفل سیاه و نمک را به گوشت‌ها اضافه می‌کنیم و با دست همه مواد را به خوبی با هم مخلوط می‌کنیم تا گوشت‌ها کاملاً طعم‌دار شوند. برای طعم بهتر می‌توانید یک تا دو قاشق آب لیمو ترش تازه نیز به مواد اضافه کنید.

استراحت گوشت

کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و داخل یخچال به مدت حداقل ۴ ساعت استراحت می‌دهیم. اگر زمان کافی دارید، بهتر است از شب تا صبح گوشت را در یخچال بگذارید تا طعم آن بهتر شود.

سیخ زدن کباب

بعد از ۴ ساعت، کاسه محتوی گوشت را از یخچال خارج می‌کنیم. یک تکه فیله مرغ را روی سیخ می‌گذاریم و بعد یک تکه فیله گوشت قرمز را قرار می‌دهیم تا یکی در میان سیخ شوند. همه گوشت‌ها را به همین شکل سیخ می‌کنیم.

کوبیدن کباب

سیخ‌ها را روی یک سطح صاف قرار می‌دهیم و با پشت کارد یا بیف کوب کمی روی گوشت‌ها می‌کوبیم تا کمی تخت شوند و زمان پخت یکدست پخته شوند.

آماده سازی منقل

منقل را آماده کرده و زغال‌ها را به طور یکدست روشن می‌کنیم. وقتی زغال‌ها به طور کامل مشتعل شدند، سیخ‌ها را روی منقل می‌چینیم.

پخت کباب

کباب‌ها را چند دقیقه‌ای روی منقل می‌گذاریم تا خودشان را بگیرند و رنگشان تغییر کند. سپس سیخ‌ها را می‌چرخانیم تا طرف دیگر گوشت‌ها نیز بپзд. در این مرحله، شیرجوش یا تابه کوچکی را روی حرارت قرار می‌دهیم و کره را داخل آن می‌اندازیم تا ذوب شود. سپس کمی زعفران به آن اضافه می‌کنیم و با قلمو، روی کباب‌ها می‌مالیم. این کار را چندین بار انجام می‌دهیم تا کباب‌ها نرم و خوش رنگ و طعمی شوند.

سرو کباب

می توانید در آخر تعدادی گوجه فرنگی را نیز کباب کنید. کباب بختیاری را با پلو سرو کرده و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید. در کنار کباب بختیاری می‌توانید از انواع سبزیجات مانند قارچ کبابی، فلفل کبابی یا حتی سیب زمینی سرخ شده نیز استفاده کنید.

نکات مهم

کباب بختیاری در اصل از ترکیب گوشت گوسفندی و دمبه تهیه می‌شود. در رستوران‌ها از ترکیب گوشت مرغ و گوشت گوساله یا گوسفندی به صورت یکی در میان ( مانند کباب قفقازی ) استفاده می‌شود. برای درست کردن کباب بختیاری اصیل، بین هر دو تکه گوشت، یک تکه کوچک دمبه گوسفندی قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا