آموزش آشپزی

طرز تهیه کباب تابه ای خوشمزه و مجلسی آبدار به روش رستورانی

کباب تابه ای، یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که طعم و مزه فوق العاده آن را همه دوست دارند. این کباب خوشمزه نه تنها برای وعده های ساده شام یا ناهار مناسب است، بلکه به دلیل ظاهر شیک و مجلسی آن، برای مهمانی ها و دورهمی ها نیز انتخابی عالی محسوب می شود.

در این مطلب، قصد داریم راز تهیه کباب تابه ای به روش رستورانی را با شما به اشتراک بگذاریم تا کباب تابه ای شما در خانه، طعم و مزه ای به بهترین رستوران ها داشته باشد.

مواد لازم برای ۴ نفر کباب تابه ای

مواد مقدار
گوشت چرخ کرده 500 گرم
پیاز 2 عدد بزرگ
گوجه فرنگی 4 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی 2 عدد متوسط
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
نمک به اندازه کافی
فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن به اندازه کافی
زردچوبه به اندازه کافی

مرحله اول: آماده سازی گوشت

ابتدا پیازها را پوست کنده و با آب سرد بشویید. سپس آنها را با دندانه متوسط رنده رنده کنید تا خرد شوند. پیاز رنده شده را در یک کاسه بزرگ و جادار بریزید. گوشت چرخ کرده را به کاسه حاوی پیاز اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به میزان دلخواه به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.

مرحله دوم: ورز دادن گوشت

مواد را با دقت و به طور کامل مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس مانند کباب کوبیده، مواد را به مدت چند دقیقه خوب ورز دهید تا منسجم شوند. اگر زمان کافی دارید، مایه کباب را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا در پایان، کباب بهتری داشته باشید. البته، اگر زمان ندارید، می توانید این مرحله را حذف کنید.

مرحله سوم: سرخ کردن کباب

پس از خارج کردن مایه کباب از یخچال، یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و با کمی روغن آن را چرب کنید. سپس مایه کباب را به کف تابه بریزید و آن را صاف کنید تا ضخامت کباب در تمام قسمت های تابه یکسان باشد.

مرحله چهارم: برش و برگرداندن کباب

پس از اینکه کباب خودش را گرفت، آن را به صورت دلخواه برش بزنید. برای زیبایی بیشتر، می توانید مانند کباب کوبیده، کباب را به صورت طولی برش بزنید. سپس کباب را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز پخته شود.

مرحله پنجم: آماده سازی سس کباب

در این مرحله، تقریبا پخت کباب به پایان می رسد و باید سس کباب را آماده کنیم. برای این منظور، رب گوجه فرنگی را در یک تابه جداگانه خوب تفت دهید تا کاملا سرخ شود. این کار باعث می شود که سس خوشرنگ تر و خوشمزه تر شود.

مرحله ششم: اضافه کردن مواد به سس

مراقب باشید که رب گوجه فرنگی را نسوزانید، زیرا سس کباب را بد مزه و کمی تلخ می کند. پس از اینکه سس گوجه فرنگی را خوب تفت دادید، نصف فنجان آب، زعفران دم کرده، کمی آبلیمو و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و کمی مخلوط کنید تا مواد سس یکدست شوند.

مرحله هفتم: اضافه کردن سس به کباب

پس از اینکه دو طرف کباب سرخ شد، سس را به تابه حاوی کباب اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا سس به خورد کباب برود. در همین مرحله، گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کرده و کنار تابه بچینید تا زمان آماده شدن کباب، گوجه فرنگی ها نیز بپزند.

مرحله هشتم: تزیین و سرو کباب

استفاده از سیب زمینی سرخ کرده در کنار کباب تابه ای اختیاری است. در صورتی که تمایل دارید، سیب زمینی ها را پوست کنده و به صورت خلالی خرد کنید. سپس آن ها را در روغن سرخ کنید. در آخر، پس از اینکه کباب آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر می کشیم و با گوجه فرنگی ها و سیب زمینی سرخ کرده تزیین می کنیم.

نکات پخت کباب تابه ای

در اینجا چند نکته برای تهیه کباب تابه ای به بهترین روش ذکر شده است:

  • کباب تابه ای بدون روغن: اگر تمایل دارید کباب تابه ای را بدون روغن درست کنید، باید چند نکته را رعایت کنید تا در پایان، کباب تابه ای شما خشک و جمع نشود. برای تهیه کباب تابه ای بدون روغن، حتما از گریل یا تابه ای ضخیم چدنی استفاده کنید. زیرا گریل باعث می شود که آب موجود در گوشت خشک نشود و در نتیجه، کباب تابه ای شما پس از پخت آبدار و خوشمزه شود. در تابه های دو طرفه هم می توانید کباب تابه ای را بدون روغن درست کنید. البته، در این تابه ها، آب موجود در گوشت خیلی زود خشک می شود و در پایان پخت، کباب شما خشک می شود.
  • کباب تابه ای زعفرانی: اگر می خواهید کباب تابه ای شما طعم و عطر زعفران داشته باشد، باید 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را با 25 گرم کره ذوب شده مخلوط کنید و در زمان پخت کباب، با یک قلموی تمیز روی کباب بکشید. این کار علاوه بر اینکه باعث می شود کباب شما عطر زعفران بگیرد، باعث لذیذتر شدن کباب نیز می شود.
  • کباب تابه ای آبدار: اگر می خواهید کباب تابه ای شما خشک نشود، حتما بگذارید کباب با حرارت پایین سرخ شود. اگر حرارت زیاد باشد، مایه کباب آب نمی اندازد و خیلی سریع خشک می شود، اما اگر با حرارت ملایم سرخ شود، مایه کباب آب می اندازد و در پایان، کباب آبدارتری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا