طرز تهیه خورش کرفس خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی
خورش کرفس یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که دستورهای متنوعی برای تهیه آن وجود دارد. این خورش خوشمزه معمولا همیشه با خورش قورمه سبزی مقایسه می شود و به همین دلیل تقریبا اعضای خانواده قورمه سبزی را به خورشت کرفس ترجیح می دهند. البته برای اینکه این خورش خوشمزه و پر خاصیت را در رژیم غذایی خود قرار دهید کافی است که فقط یک بار با خواص فراوان کرفس آشنا شوید. در این مقاله قصد داریم تا شما را با طرز تهیه خورش کرفس به روش رستورانی آشنا کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر:
مواد | مقدار |
---|---|
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
کرفس | ۴۰۰ گرم |
نعناع | ۵۰ گرم |
جعفری | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
روغن و زردچوبه | به اندازه کافی |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
آبلیمو یا آبغوره | به مقدار دلخواه |
مرحله اول: آماده سازی کرفس
ابتدا برگ های کرفس را از ساقه های آن جدا کنید. ساقه های کرفس را پس از شستشو به صورت قطعات یک تا یک و نیم سانتی متری خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز و گوشت
پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه مقداری روغن مایع در قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته اید تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود. کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه به طور کامل به خورد پیاز برود. سپس گوشت خورشتی را به صورت قورمه ای خرد کنید و پس از شستشو به قابلمه خورش اضافه کنید. گوشت را کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود. توجه داشته باشید که تفت دادن گوشت باعث خوشمزه تر شدن خورش می شود.
مرحله سوم: اضافه کردن کرفس و آب
ساقه های کرفس را که در مرحله اول خرد کرده بودید به قابلمه اضافه کنید و فقط برای اینکه حالت خود را در زمان پخت خورش حفظ کنند کمی تفت دهید. توجه داشته باشید که ساقه های کرفس را نباید زیاد تفت دهید زیرا خشک و سفت می شوند. پس از اینکه ساقه های کرفس را تفت دادید دو تا سه لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت و ساقه های کرفس با حرارت بسیار ملایم بپزند.
مرحله چهارم: پختن گوشت و سبزی
حدود ۲ ساعت زمان نیاز است تا گوشت و ساقه های کرفس به آرامی بپزند. در حین پختن گوشت و ساقه های کرفس ، برگ های کرفس را به همراه نعناع و جعفری به صورت ساطوری خرد کنید و به همراه مقداری روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند.
مرحله پنجم: اضافه کردن سبزی و ادویه
در یک ساعت پایانی پخت گوشت و ساقه های کرفس ، سبزیجات تفت داده شده را به قابلمه خورش اضافه کنید. پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه طعم دهنده هایی مثل آبغوره، آب لیمو ترش و حتی تمرهندی صاف شده اضافه کنید. در مرحله پایانی اجازه دهید خورش به مدت ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا روغن بیندازد و به طور کامل جا بیفتد.
نکات مهم در مورد طرز تهیه خورش کرفس:
- گوشت مناسب برای خورش کرفس: خورش کرفس به طور معمول با گوشت خورشتی تهیه می شود. گوشت گوسفندی به دلیل اینکه دارای چربی بیشتری است باعث خوشمزه تر شدن خورش کرفس می شود.
- طعم دهنده ها و ادویه ها: از مهم ترین طعم دهنده های خورش کرفس می توان به آبغوره یا آب لیمو ترش اشاره کرد که به طور معمول هم از این طعم دهنده ها در خورش کرفس استفاده می شود.
- خورش کرفس با مرغ : اگر تمایل دارید خورشت کرفس را با گوشت مرغ تهیه کنید توصیه می کنیم که گوشت مرغ را مقداری بیشتر از گوشت قرمز در نظر بگیرید. روش پخت خورش کرفس با گوشت مرغ و گوشت قرمز یکسان است.
- خورش کرفس با رب: اگر دوست دارید به این خورش رب اضافه کنید، زیرا باعث می شود خورش طعم و رنگ بهتری داشته باشد.
امیدواریم با استفاده از این دستورالعمل بتوانید یک خورش کرفس خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی تهیه کنید.