طرز تهیه کوکو سیب زمینی خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی
کوکو سیب زمینی یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب در ایران است. این غذا به دلیل سرعت آماده سازی و طعم لذیذش، همیشه در منوی بسیاری از خانواده ها جا دارد. در این مطلب، با روش رستورانی تهیه کوکو سیب زمینی آشنا می شویم. این روش با استفاده از نکات ریز و ترفندهایی، طعم و بافت متفاوت و مجلسی تری به کوکو می دهد.
مواد لازم برای 4 نفر:
مواد | مقدار |
---|---|
سیب زمینی | 5 عدد متوسط |
تخم مرغ | 3 عدد |
پیاز | 1 عدد متوسط (اختیاری) |
شوید خشک | 1 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه | به اندازه کافی |
روغن | به اندازه کافی |
مرحله اول: آماده سازی سیب زمینی
ابتدا سیب زمینی ها را خوب می شوییم و به همراه آب در یک قابلمه مناسب می ریزیم. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و اجازه می دهیم تا سیب زمینی ها آبپز شوند. حدود 20 دقیقه زمان برای پخت سیب زمینی لازم است.
پس از پخت، قابلمه را از روی حرارت برمی داریم و اجازه می دهیم تا سیب زمینی ها کمی خنک شوند. سپس پوست سیب زمینی ها را می گیریم و با رنده درشت رنده می کنیم. سیب زمینی های رنده شده را در یک کاسه بزرگ و جادار می ریزیم.
مرحله دوم: اضافه کردن پیاز و ادویه جات
اگر تمایل به اضافه کردن پیاز به کوکو دارید، در این مرحله پیاز را رنده می کنیم. آب پیاز رنده شده را با فشار دست می گیریم و پیاز رنده شده را به سیب زمینی های رنده شده اضافه می کنیم. اضافه کردن پیاز به کوکو سیب زمینی اختیاری است ، اما باعث خوشمزه تر شدن و پفکی تر شدن کوکو می شود.
در این مرحله، تخم مرغ ها را در یک کاسه کوچک می شکنیم و با چنگال خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. سپس شوید خشک، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به تخم مرغ ها اضافه می کنیم. شوید خشک به کوکو عطر و بوی بهتر و ظاهری زیباتر می دهد.
تخم مرغ ها را با ادویه جات خوب مخلوط می کنیم تا رنگ آن ها کمی کِرِمی شود.
مرحله سوم: ترکیب مواد و استراحت
در این مرحله، تخم مرغ های مخلوط شده را به کاسه حاوی سیب زمینی اضافه می کنیم و همه مواد را خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند.
در صورت وجود زمان کافی، مایه کوکو را به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت در یخچال قرار می دهیم تا منسجم تر شود. البته در صورت عجله، می توانید در همین مرحله کوکوها را سرخ کنید.
مرحله چهارم: سرخ کردن کوکو
مقدار کمی روغن در یک تابه تفلون می ریزیم و اجازه می دهیم تا روغن داغ شود. به اندازه یک پرتقال کوچک از مایه کوکو بر می داریم و با دست گرد می کنیم.
در آخر با فشار کف دست آن را صاف کرده و به آرامی در روغن داغ می اندازیم تا سرخ شود. به همین ترتیب تمام کوکوها را سرخ کرده و به همراه نان سرو می کنیم.
نکات کلیدی برای تهیه کوکو سیب زمینی:
برای تهیه کوکو سیب زمینی در فر، ابتدا یک قالب مناسب فر انتخاب می کنیم. سپس با مقدار کمی روغن مایع کف و بدنه قالب را به خوبی چرب می کنیم. سپس مایه کوکو سیب زمینی را در کف قالب قرار داده و روی آنرا صاف می کنیم.
در پایان یک فویل آلومینیومی بسیار نازک روی قالب می کشیم و چند سوراخ ریز روی فویل ایجاد می کنیم. سپس ظرف را به مدت 30 تا 45 دقیقه ( به دلیل متفاوت بودن حرارت فرهای مختلف ) در فر قرار می دهیم تا آماده شود.
درجه حرارت فر برای پخت کوکو سیب زمینی باید 180 درجه سانتیگراد باشد. اگر بخواهیم از فرهای برقی مثل مایکروفر استفاده کنیم، باید دمای فر را روی 160 درجه سانتیگراد قرار دهیم و از فویل قوی تری استفاده کنیم.
در پایان پس از اینکه کوکو سیب زمینی به طور کامل پخت، فویل را از روی ظرف باز می کنیم و مجددا به مدت 5 دقیقه درون فر قرار می دهیم. این بار فقط گریل یا المنت بالا را روشن می کنیم تا روی کوکو سیب زمینی به طور کاملا طلایی شود.
اضافه کردن زعفران به مایه کوکو سیب زمینی علاوه بر اینکه باعث خوشمزه تر شدن کوکو ها می شود، باعث می شود رنگ کوکوی شما طلایی تر نیز شود. برای مقدار مواد بالا یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را به مایه کوکو اضافه می کنیم. در صورتی که تمایل دارید کوکو سیب زمینی را به صورت مجلسی برای مجالس و مهمانی های خود تهیه کنید، توصیه می شود که از این روش استفاده کنید تا در پایان کوکوی