آموزش آشپزی

طرز تهیه آش آلو خوشمزه و مجلسی به روش سنتی اردبیلی

اگر قصد دارید که تبدیل به یک کدبانوی حرفه ای شوید و خانواده تان را با یک غذای خوشمزه سورپرایز کنید، این مطلب را از دست ندهید؛ چراکه قصد داریم شما را با یک غذای اصیل و ایرانی آشنا کنیم. برای اینکه طرز تهیه آش آلو خوشمزه و مجلسی به روش سنتی اردبیلی را به خوبی یاد بگیرید، تا ادامه مطلب همراه ما باشید. 

مواد لازم

جهت پخت این آش برای 4 نفر به مواد زیر نیاز دارید.

  • آلو زرد ترش: ۲ کیلوگرم
  • لوبیا قرمز: یک دوم پیمانه
  • لوبیا چیتی: یک دوم پیمانه
  • عدس: یک دوم پیمانه
  • برنج: یک دوم پیمانه
  • بلغور گندم: یک دوم پیمانه
  • پیاز: ۲ عدد بزرگ
  • سبزی آش: ۵۰۰ گرم
  • آلوی درسته: ۱۲ عدد
  • مغز گردو: یک دوم پیمانه
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

دستور پخت آش آلو

جهت پخت این این آش مراحل زیر را انجام دهید.

مرحله اول

یک فنجان آب را به همراه آلو زرد ترش درون دیگ بریزید و روی شعله گاز قرار دهید. اجازه دهید که آب جوش بیاید و آلوها بپزند.

مرحله دوم

اکنون باید آلوهای پخته شده را از صافی رد کنید و عصاره آن ها را بگیرید. سپس لوبیا قرمز و چیتی را که از شب قبل خیس داده اید با 4 پیمانه آب درون یک دیگ بریزید و آن را روی شعله گاز قرار دهید. به این نکته توجه داشته باشید که برای گرفتن نفخ حبوبات زمانی که آن را خیس می دهید باید چند بار آب آن ها را عوض کنید.

مرحله سوم

45 دقیقه بعد، برنج و عدس را به حبوبات داخل دیگ اضافه کنید. بلغور گندم را نیز که از شب قبل خیس داده اید درون دیگ بریزید. اکنون اجازه دهید که مواد به خوبی بپزند. سپس پیازها را به شکل خلالی برش دهید و همراه با مقداری روغن درون یک دیگ بزرگ ریخته و آن ها را تفت دهید. 

مرحله چهارم

اجازه دهید پیازها طلایی شوند، سپس کمی زردچوبه داخل آن ها بریزید. پیازها و زردچوبه را تا جایی که به خوبی با هم ترکیب شوند تفت دهید. اکنون حبوبات پخته را از دیگ خارج کرده و درون دیگ بزرگ به پیازها اضافه کنید. اگر لازم بود مقداری آب جوش نیز درون دیگ بریزید.

مرحله پنجم

اگر برنج و بلغور گندم لعاب انداخته بودند، آب آلویی را که از قبل صاف کرده بودید درون دیگ بریزید. سپس سبزی آش را خرد کرده و به مواد اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید که مواد به خوبی بپزند.

مرحله ششم

حدودا یک ساعت که به پخت کامل آش باقی مانده است، مغز گردوی خرد شده، آلوی درسته، کمی نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید. گردو باید روغن بیندازد و همراه با مواد بپزد. در انتها زمانی که آش جا افتاد، برای سرو می توانید آن را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

برای اینکه آش شما طعم خوبی داشته باشد و به خوبی جا بیفتد باید تمام مراحل را به ترتیب و کاملا دقیق انجام دهید. آیا شما غذایی مشابه با آش اردبیلی در شهرتان تهیه می کنید؟ خوشحال می شویم که دستور پخت آن را برای ما بنویسید. به نظر شما چه نکته دیگری را می توان به طرز تهیه آش آلو اضافه کرد؟ منتظر نظرهای شما عزیزان هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا