آموزش آشپزی

طرز تهیه آش آبادانی اصیل و غلیظ خوشمزه و سنتی در منزل

تجربه کردن غذای فرهنگ های مختلف ایرانی می تواند بسیار لذت بخش باشد. هر شهر ایران غذاهای مخصوص و محلی مخصوص به خودشان را دارند که با یاد گرفتن آن ها می توانید تبدیل به یک کدبانوی حرفه ای شوید. از این رو تصمیم گرفتیم که در این نوشتار یکی از آش های اصیل ایرانی را به شما آموزش دهیم. برای یادگیری طرز تهیه آش آبادانی اصیل و غلیظ خوشمزه و سنتی در منزل، پیشنهاد می کنیم که این مطلب را از دست ندهید.

مواد لازم

جهت تهیه این آش خوش طعم برای 4 نفر به مواد زیر نیاز دارید.

  • گوشت گوساله: 250 گرم
  • نخود: 100 گرم
  • برنج: ۳۰۰ گرم
  • تره: ۵۰۰ گرم
  • عدس: ۱۵۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • لوبیا سفید: ۱۰۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده گوساله: ۵۰ گرم
  • نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
  • زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • کشک و روغن: به مقدار کافی

مرحله اول

برای اینکه نفخ نخود و لوبیاها گرفته شود، آن ها را به صورت جدا به مدت یک شب، در واقع حدودا 6 ساعت در یک ظرف آب قرار دهید. آب باید تمام این حبوبات را به خوبی بپوشاند. در طول این مدت نیز چند بار آب آن ها را عوض کنید.

مرحله دوم

اکنون نخودها را بشویید. سپس آن ها را همراه با دو بند انگشت آب درون یک دیگ ریخته و روی گاز بگذارید. حرارت نیز باید زیاد باشد. وقتی آب جوش آمد، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید که نخودها بپزند.

مرحله سوم

حدودا یک ساعت بعد یک نخود را بردارید و بررسی کنید. اگر فقط داخل آن نپخته بود و در واقع نیم پز شده بود، نخودها را همراه با آب شان درون یک دیگ بزرگ بریزید. لوبیاها را در این مرحله آبکش کنید و داخل دیگ نخود بریزید.

مرحله چهارم

دقت کنید که آب باید روی نخود و لوبیاها را بپوشاند و اگر میزان آن کمتر بود، دو بند انگشت درون دیگ آب بریزید. اکنون گوشت ها را به قطعات درشت و مربعی شکل خرده کرده و درون حبوبات بریزید.

مرحله پنجم

پیازها را بشویید و آن ها را به شکل نگینی برش دهید. نصف آن ها را درون دیگ گوشت بریزید تا از این طریق بوی زهم گوشت از بین برود. اکنون درون یک تابه روغن ریخته و آن را روی شعله ملایم گاز قرار دهید.

مرحله ششم

اجازه دهید تابه داغ شود، سپس نصف دیگر پیازها را درون تابه ریخته و آن ها را تا جایی که حالت سبک و طلایی پیدا کنند، سرخ کنید. سپس پیازها را از درون تابه خارج کنید. گوشت را داخل تابه ریخته و آن را با روغنی که از سرخ کردن پیازها باقی مانده تفت دهید. مقداری زردچوبه نیز به گوشت اضافه کنید.

مرحله هفتم

تره های پاک شده را به خوبی بشویید. سپس آن ها را درون آبکش بگذارید تا کمی خشک شوند. برای اینکه تره ها کاملا خشک شوند آن ها را روی یک پارچه تمیز بگذارید. سپس باید تره ها را خرد کنید، می توانید این کار را با چاقو و تخته انجام دهید یا اینکه آن ها را درون دستگاه خرد کن بریزید.

مرحله هشتم

حدودا بعد از گذشت 1:30 یا 2 ساعت، گوشت و حبوبات را بررسی کنید. برای اینکه متوجه شوید آن ها به خوبی پخته اند، می توانید با دندان آن ها را تست کنید. اگر مواد مغز پخت شده بودند، عدس را هم بشویید و درون محتویات دیگ بریزید. حدودا 30 دقیقه بعد از اضافه کردن عدس ها، باید برنج را بشویید و درون مواد بریزید.

مرحله نهم

زمانی که برنج ها نرم شدند و پختند، کمی از عدس را بخورید، اگر آن ها نیز پخته بودند، تره، مقداری نمک، فلفل قرمز و سیاه را درون مواد آش بریزید. اکنون محتویات دیگ را هم بزنید. حدودا 30 دقیقه زمان نیاز است تا تره بپزد.

مرحله دهم

درون یک شیرجوش کمی روغن و نعناع خشک بریزید. آن را روی شعله ملایم گاز قرار دهید و  مواد را هم بزنید. باید قبل از داغ شدن روغن، شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله یازدهم

دو موضوع باعث تیره و سیاه شدن نعناع می شود. اولین مورد داغ شدن روغن و دومین مسئله هم نزدن مداوم نعناع است. اکنون یک تابه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید. گوشت چرخ کرده را همراه با روغن درون آن بریزید.

مرحله دوازدهم

تا زمانی که گوشت تغییر رنگ دهد و آب آن بخار شود، تفت دادن را ادامه دهید. در این مرحله کمی فلفل سیاه، نمک و پیاز داغ هایی را که از قبل سرخ کرده اید، درون تابه بریزید. اکنون مواد را تفت دهید و بعد از اینکه به خوبی مخلوط شدند، شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله سیزدهم

در این مرحله گوشت هایی را که به صورت مکعبی خرد کرده و داخل مواد ریخته بودید، از درون دیگ خارج کنید. تکه های گوشت را ابتدا ریش ریش کرده و سپس با گوشت کوب له کنید. بعد از این کار آن ها دوباره داخل محتویات دیگ بریزید. مواد آش را به خوبی هم بزنید تا آن ها کاملا مخلوط شوند.

مرحله چهاردهم

تا زمانی که مواد آش قوام و حالت کشدار پیدا کنند اجازه دهید که روی حرارت بمانند. بعد از اینکه آش آماده شد، اجازه دهید کمی خنک شود. سپس آن را درون ظرف بریزید. آبادانی ها این آش را معمولا به ترتیب با کشک، نعناع داغ و گوشت چرخ کرده سرخ شده تزیین می کنند.

نکات طرز تهیه آش آبادانی

برای تهیه این آش می توانید از نکات زیر بهره ببرید.

آش آبادانی بدون گوشت

دستور تهیه اصلی آش آبادانی همراه با گوشت است که باعث می شود آش حالت غلیظی پیدا کند. اگر به هر دلیلی علاقه ای به گوشت ندارید می توانید آن را حذف کنید.

آش آبادانی با سیرابی

بعضی از افراد نیز در این آش به جای گوشت از سیراب و شیردان استفاده می کنند. برای این کار سیراب و شیردان را با یک پیاز داخل یک دیگ به صورت جدا بپزید و در مراحل میانی درون سایر محتویات بریزید.

کلام پایانی

برای اینکه آش طعم خوبی داشته باشد باید مراحل را کاملا به ترتیب و درست انجام دهید. آیا شما در شهر محل زندگی تان غذایی شبیه به آش آبادانی تهیه می کنید؟ خوشحال می شویم که رسپی آن را برای ما بنویسید. به نظر شما چه نکته دیگری را می توان به طرز تهیه آش آبادانی اضافه کرد؟ منتظر کامنت های شما عزیزان هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا