آموزش آشپزی

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی خوشمزه و سنتی در قابلمه و زودپز

غذاهای ایرانی طرفداران زیادی دارند و به همین خاطر بسیاری از افراد علاقه مند هستند که رسپی آن ها را یاد بگیرند. از این رو تصمیم گرفتیم که در این نوشتار شما را با یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی به نام آبگوشت آشنا کنیم. برای خواندن آموزش طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی خوشمزه و سنتی در قابلمه و زودپز، پیشنهاد می کنیم که این مطلب را از دست ندهید.

مواد لازم

جهت پخت آبگوشت برای 4 نفر به موادی که در ادامه خواهیم گفت نیاز دارید.

  • گوشت آبگوشتی: 500 گرم
  • لوبیا سفید: نصف لیوان
  • نخود: نصف لیوان
  • گوجه فرنگی: ۲ عدد
  • سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
  • زردچوبه: به اندازه کافی

طرز تهیه پخت آبگوشت

برای تهیه غذا مراحل زیر را انجام دهید.

مرحله اول

به مدت یک شب نخودها و لوبیاها را در دو ظرف به صورت جدا خیس بدهید. اگر می خواهید نفخ حبوبات گرفته شود، چند بار آب آن ها را عوض کنید.

مرحله دوم

یک قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید. گوشت را همراه با روغن درون دیگ ریخته و تا جایی که رنگ آن تغییر کند، سرخ کنید. اکنون نخود و لوبیا را با آب بشویید و درون قابلمه بریزید. به مدت یک دقیقه مواد را تفت دهید.

مرحله سوم

پوست یکی از پیازها و گوجه فرنگی ها را بگیرید و آن ها را داخل دیگ بریزید. اکنون 8 لیوان آب جوش را نیز به مواد اضافه کنید. آب جوش باعث خوش طعم تر شدن آبگوشت می شود.

مرحله چهارم

شعله گاز را کاملا کم کنید و بگذارید مواد بپزند. برای اینکه آبگوشت جا بیفتد لازم است که 2 ساعت  یا 2 ساعت و 30 دقیقه روی حرارت بماند.

مرحله پنجم

بعد از 2 ساعت و 30 دقیقه، سیب زمینی را داخل مواد بریزید. سپس چربی داخل دیگ را همراه با پیاز بیرون بیاورید. آن ها را با گوشت کوب له کنید و دوباره داخل دیگ بریزید.

مرحله ششم

برای اینکه آبگوشت خوش رنگ شود، رب گوجه را درون یک تابه تفت دهید و آن را همراه با نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید.

مرحله هفتم

اجازه دهید که دیگ 30 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا آبگوشت آماده شود. از دو روش برای سرو آن استفاده می شود.

مرحله هشتم

روش اول و متداول، سرو کردن آب گوشت و مواد به صورت جدا از هم است. در این روش مواد را با استفاده از گوشت کوب له کرده و میل می کنند. در روش دوم آب گوشت و مواد را به شکل مخلوط می خورند.

نکات طرز تهیه آبگوشت 

برای تهیه آبگوشت می توانید از نکات زیر بهره مند شوید.

طرز تهیه آبگوشت در زودپز

از آنجایی که بعضی از افراد ترجیح می دهند آبگوشت را با زودپز تهیه کنند، در ادامه مراحل پخت آن را برای شما توضیح داده ایم.

گوشت، نخود، لوبیا، پیازهایی که به 4 قسمت تقسیم شده اند، آب و ادویه ها را درون زودپز بریزید. درب آن ببندید و روی شعله گاز قرار دهید.

معمولا مواد در عرض 45 دقیقه تا 1 ساعت می پزند. بعد از گذشت این ساعت و پختن گوشت و حبوبات، مواد را درون یک دیگ بریزید. گوجه فرنگی و سیب زمینی را نیز به مواد اضافه کنید.

اکنون رب گوجه را تفت داده و داخل قابلمه آبگوشت بریزید. چربی و پیازها را از مواد خارج کرده و با یک گوشت کوب له کنید. دوباره آن ها را درون دیگ بریزید. زمانی که سیب زمینی ها پخته شدند، می توانید غذا را نوش جان کنید.

طرز تهیه آبگوشت با لیمو عمانی

بعضی از افراد علاقه مند هستند که آبگوشت مزه ترش داشته باشد، به همین خاطر به آن لیمو عمانی اضافه می کنند.  نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است در زمان اضافه کردن لیمو عمانی، آبگوشت تلخ نشود. برای گرفتن تلخی آن دو روش وجود دارد که به شما خواهیم گفت.

روش اول: به جای اینکه از لیمو عمانی استفاده کنید، پودر آن را درون آبگوشت بریزید.

روش دوم: لیمو را به مدت چند دقیقه درون آب جوش بگذارید.

کلام پایانی

برای اینکه آبگوشت شما طعم خوبی داشته باشد، مراحل را حتما به ترتیب و به صورت دقیق انجام دهید. آیا شما نیز آبگوشت را به همین روش می پزید یا در شهر شما این غذا رسپی متفاوتی دارد؟ خوشحال می شویم که نکته هایی را که در ارتباط با طرز تهیه آبگوشت ساده می دانید، برای ما در قسمت کامنت بنویسید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا