آموزش آشپزی

طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود خوشمزه به روش شیرازی

اگر از پخت غذاهای تکراری خسته شده اید و می خواهید دستورهای آشپزی جدید را یاد بگیرید، این نوشتار برای شما مفید خواهد بود. از آنجایی که غذاهای ایرانی و اصیل خوش طعم هستند، طرفداران زیادی دارند، از این رو تصمیم گرفتیم که در این مطلب یکی از بهترین آن ها را به شما آموزش دهیم. پیشنهاد می کنیم که برای آشنایی با طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود خوشمزه به روش شیرازی این مطلب را از دست ندهید.

مواد لازم

جهت پخت این آبگوشت برای 3 نفر، لازم است که مواد زیر را تهیه کنید.

  • گوشت گوسفندی با کمی دنبه: ۲۵۰ گرم
  • نخود گرد: یک و نیم پیمانه پلوپز
  • پیاز: ۲ عدد متوسط یا ۱ عدد بزرگ
  • سیب‌زمینی: ۲ عدد
  • گوجه فرنگی: ۲ عدد
  • لیمو عمانی درسته: ۲ عدد بزرگ
  • پودر آویشن: ۲/۱ قاشق چایخوری
  • پودر زعفران: ۳/۱ قاشق چایخوری
  • زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری سر خالی
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز: به میزان لازم
  • روغن، ادویه گوشت، دارچین: به میزان لازم
  • آب: به میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود

برای تهیه این آبگوشت مراحل زیر را انجام دهید.

مرحله اول

نخودها را به مدت 24 ساعت خیس بدهید. چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ شان به خوبی گرفته شود. یک نکته ای که شاید برای شما جالب باشد بدانید این است که می توانید به جای خیساندن نخودها در زمان پخت به آن ها آویشن اضافه کنید تا نفخ شان گرفته شود.

مرحله دوم

برای پخت آبگوشت می توانید از ظرف سنگی، سفالی یا یک دیگ استفاده کنید. ظرف را روی حرارت متوسط قرار دهید و زمانی که گرم شد، گوشت را درون آن ریخته و کمی سرخ کنید.

مرحله سوم

زردچوبه را درون گوشت ریخته و به مدت 3 یا 4 دقیقه آن ها را با هم تفت دهید. اکنون با استفاده از چاقو هر کدام از پیازها را به 4 قسمت تقسیم کرده و داخل دیگ بریزید. این کار به رفع بوی زهم گوشت کمک می کند.

مرحله چهارم

اکنون پودر آویشن، دارچین، فلفل قرمز، فلفل سیاه و ادویه گوشت را به مواد اضافه کنید. آن ها را 2 دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها را استشمام کنید.

مرحله پنجم

نخودها را آبکش کرده و درون قابلمه بریزید. سپس کمی آب جوش داخل مواد بریزید و اجازه دهید تا جوش بیاید.

مرحله ششم

در این مرحله گوجه ها را برش دهید به شکلی که 4 قسمت شوند، سپس آن ها را داخل محتویات دیگ بریزید. زمانی که آب به نقطه جوش رسید، شعله گاز را کم کنید. روی مواد کف ایجاد می شود که باید آن ها را با قاشق بردارید. اکنون درب دیگ را ببندید و بگذارید تا مواد کم کم بجوشند.

مرحله هفتم

اکنون گوشت را بررسی کنید، اگر پخت آن به مراحل آخر رسیده بود، لیموها را داخل دیگ بریزید اما از قبل این کار، با استفاده از چنگال، لیمو عمانی ها را سوراخ کنید و 5 دقیقه درون آب بگذارید. این کار باعث می شود که تلخی آن ها از بین برود.

مرحله هشتم

نمک را درون دیگ بریزید و با مواد ترکیب کنید. سپس دیگ را روی شعله ملایم قرار داده و درب آن را ببندید. صبر کنید که نخودها و گوشت به خوبی بپزند.

مرحله نهم

پوست سیب زمینی ها را بگیرید و آن ها را با چاقو به 4 قسمت تقسیم کنید. سپس سیب زمینی ها را داخل دیگ ریخته و اجازه دهید که بپزند. آبگوشت را بچشید، زمانی که ده دقیقه به پخت کامل مواد باقی مانده بود، پودر زعفران و دارچین را به محتویات اضافه کنید.

مرحله دهم

دوباره مقداری از آبگوشت را بخورید، اگر مواد به خوبی پخته شده بودند، شعله گاز را خاموش کنید. برای سرو کردن، آب آبگوشت را از محتویات جدا کنید. می توانید این غذای خوشمزه را با نان سنگک بخورید.

مرحله یازدهم

اکنون مواد آبگوشت شامل دنبه، گوجه، سیب زمینی، گوشت و پیاز را با استفاده از یک گوشت کوب درون دیگ له کنید. می توانید گوشت کوبیده شده را با چاشنی هایی همچون ترشی، سبزی خوردن، لیمو ترش و نارنج میل کنید.

کلام پایانی

دقت داشته باشید که برای پخت این غذا باید مراحل را کاملا به ترتیب انجام دهید تا آبگوشت شما طعم خوبی داشته باشد. شما در شهرتان آبگوشت را به چه شکلی می پزید؟ خوشحال می شویم که طرز تهیه آن را برای ما بنویسید. به نظر شما چه نکته دیگری را می توان به طرز تهیه آبگوشت یخنی نخود اضافه کرد؟ منتظر کامنت های شما عزیزان هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا