خواص مواد غذایی

خواص ارزن برای سلامتی که باید بدانید!

ارزن جزو محصولات غلات و حبوباتی است که در مناطق گرمسیری نیمه خشک می روید. در واقع می توانیم بگوییم، ارزن جزو خانواده گندمیان محسوب می شود. قسمت مورد استفاده در ارزن، دانه آن است که به طور گسترده در مناطق مختلف دنیا از آن استفاده های متعددی می شود. رنگ دانه های ارزن به طور خلاصه عبارتند از: سبز، قهوه ای و بنفش. البته ارزن ها می توانند به رنگ های سفید، قهوه ای و مشکی نیز وجود داشته باشند. اما در بازار نوع سفید رنگ آن بیشتر مورد توجه است و راحت تر پیدا می شود. برای اطلاعات بیشتر درباره خواص ارزن با مجله مشاور سلامت همراه شوید.

فواید ارزن برای سلامتی

محافظت و تقویت قلب

دانه ارزن دارای مقدار زیادی منیزیم در خود است که به کاهش فشار خون، سکته مغزی و حملات قلبی کمک می کند. همچنین ارزن یک منبع قوی از پتاسیم است که به حفظ فشار خون و بهینه‌ سازی سیستم گردش خون کمک می کند تا قلبی سالم را به شما هدیه دهد. همچنین لیگنان ‌های گیاهی که در این غلات وجود دارند، با کمک میکروب‌ های دستگاه گوارش، به لیگنان ‌های حیوانی تبدیل می‌ شوند که این امر باعث پیشگیری در برابر بیماری ‌های مزمن مانند سرطان و بیماری قلبی می شود.

جلوگیری و درمان کلسترول بالا

تعادل کلسترول با سلامت قلب ارتباط مستقیمی دارد. فیبر موجود در ارزن باعث کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب در بدن می شود و از بیماری های دیگر جلوگیری می کند. پس اگر می خواهید قلبی سالم داشته باشید، حتما گیاه پر خواص ارزن را به مواد غذایی خود اضافه کنید.

کاهش وزن و لاغری

ارزن‌ها دارای تریپتوفان، اسید آمینه ای هستند که می‌ توانند اشتها را کاهش داده و در مدیریت وزن کمک کننده باشند. این مواد غذایی به دلیل داشتن فیبر، از پرخوری و گرسنگی زودرس جلوگیری می‌ کنند. افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، می‌ توانند با اضافه کردن ارزن به حداقل یکی از وعده های غذایی خود، در راستای تحقق این هدف پیش بروند.

بهبود بیماری آسم

تحقیقات نشان داده‌ که ارزن می ‌تواند به طور قابل توجهی زندگی افرادی که از کودکی مبتلا به آسم بوده‌اند را بهبود ببخشد و همچنین می تواند از گسترش آن در وهله اول جلوگیری کند. کودکانی که ارزن مصرف می کنند کمتر دچار خس خس سینه و حملات آسمی می شوند.

محافظت از بدن دربرابر سموم و رادیکال های آزاد

فواید ارزن به سلامت بدن خیلی کمک می کنند. آنتی اکسیدان ‌هایی که در ارزن وجود دارند علاوه بر تاثیر آن ها در خنثی کردن رادیکال ‌های آزادی که باعث سرطان می شوند، می‌توانند سموم هایی که در کلیه و کبد ما وجود دارند را نیز از بدن دفع کنند. در واقع کورکومین، کوئرستین، اسید الاژیک و کاتچین‌ های حاضر در ارزن، به بهبود سیستم دفعی بدن کمک می ‌کنند. همچنین این ترکیبات فعالیت آنزیمی در اندام ‌ها را بهبود بخشیده و خنثی کننده‌ای برای آن ارائه می ‌دهند.

فواید ارزن برای سرطان سینه

تحقیقات اخیر نشان داده که فیبرها می توانند بهترین و ساده‌ترین راه‌ برای جلوگیری از شروع سرطان سینه در خانم‌ ها شوند. در حقیقت، زنان با مصرف بیشتر از ۳۰ گرم فیبر در روز، که در ارزن وجود دارد می نتوانند شانس ابتلا به سرطان سینه را در خود تا ۵۰ درصد کاهش دهند.

جلوگیری و درمان دیابت

دیابت یک بیماری فراگیر در سراسر جهان است اما ارزن می تواند به بهبود آن کمک کند. ارزن بدلیل داشتن منیزیم فراوان در بسیاری از کشورهای توسعه یافته به عنوان یک جز اصلی از مواد غذایی محسوب می شود و به کاهش ابتلا دیابت نوع 2 نیز کمک می کند.

تامین مواد مغذی بدن با کمک ارزن

در مورد خصوصیات طبیعتی و مزاج ارزن، باید ذکر کرد که این دانه دارای مزاج سرد و خشک است. با این حال، ارزن یک دانه خوشمزه حاوی انواع مواد مغذی و ویتامین ‌ها می ‌باشد. این شامل آنتی ‌اکسیدان‌ها و ویتامین ‌های گروه B تا E و K می‌ شود. همچنین از مواد معدنی از قبیل آهن، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، روی، مس، منگنز و سلنیوم نیز بهره‌مند است. بعلاوه از خواص ارزن می توان به دارا بودن فیبر زیاد آن نیز اشاره کرد.

کمک به سلامت دستگاه گوارش

در این بخش نگاهی به فواید ارزن برای سلامتی دستگاه گوارش می اندازیم. ارزن سرشار از فیبر است، غذاهای فیبر دار به تقویت دستگاه گوارش، بیماری هایی مثل گرفتگی یا درد شکم کمک فراوانی می کنند. با بهبود بخشیدن به دستگاه گوارش و تنظیم  فرآیند آن می توانید از مواد مغذی بهتر استفاده کنید و از بیماری هایی مثل زخم معده و سرطان روده بزرگ نیز پیشگیری کنید.

ارزن، یک انتخاب عالی برای رژیم غذایی

پیش از اینکه تصمیم به رژیم غذایی حاوی ارزن بگیرید، لازم به ذکر است که به دلیل تأثیرات استرسی که امروزه بر سیستم غدد ما دارد، ممکن است هضم ارزن برای برخی افراد چالش‌ برانگیز باشد. بنابراین، قبل از اقدام به هر تغییری در رژیم غذایی، حتماً به مشاوره پزشک خود مراجعه کنید و از سلامت تیروئید و سایر غدد خود اطمینان حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا