12 خواص آووکادو برای سلامتی که باید بشناسید!
آووکادو یک منبع غنی از کربوهیدرات، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، اسید پانتوتنیک، منیزیم، پتاسیم، لوتئین، بتاکاروتن، اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین هایی همچون C، E، K و B6 است. به همین خاطر این میوه به یک خوراکی بسیاری مقوی تبدیل شده است و برای تندرستی فواید زیادی دارد. برای اینکه با خواص آووکادو آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم که این مطلب را از دست ندهید.
خواص آووکادو برای قلب
فواید آووکادو برای قلب بسیار زیاد است. از آنجایی که این میوه بتاسیتوسترول دارد، می تواند باعث کاهش جذب کلسترول بد شود. همچنین چربی های تک غیر اشباع موجود در این میوه کلسترول های خوب را با نوع بد آن جایگزین می کنند. همچنین این میوه حاوی فیبر است و به همین خاطر تا حدودی از بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند.
لاغری و کاهش وزن
در ادامه ارتباط بین لاغری و آووکادو را برای شما توضیح خواهیم داد.
- آووکادو از طریق ترشح یک سری هورمون های خاص باعث می شود که فرد احساس سیری داشته باشد. همچنین فیبر موجود در این میوه نیز موجب افزایش حس سیری می شود.
- یکی دیگر از خواص آووکادو برای لاغری، کم کالری بودن آن است.
- تحقیقات نشان می دهند که مصرف این میوه می تواند چربی های شکم را کاهش دهد.
- این میوه مواد مغذی و چربی های اشباع نشده ای دارد که از این طریق متابولیسم بدن را افزایش داده و باعث لاغری می شود.
خواص آووکادو برای چشم
در آووکادو کاروتنوئیدهایی همچون بتاکاروتن، کریپتوکسانتین، لوتئین و زآگزانتین وجود دارد که باعث ایجاد رنگ در این میوه می شوند، اما فایده آن ها تنها همین یک مورد نیست. آن ها می توانند ماکولا چشم را تقویت کنند و مانع بروز بیماری دژنراسیون ماکولا شوند. همچنین این میوه خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می دهد و به صورت کلی موجب تقویت بینایی می شود.
خواص ضد سرطان
رژیم غذایی حاوی فیبر، می تواند از بروز بیماری سرطان روده بزرگ جلوگیری کند. خوشبختانه آووکادو مقادیر قابل توجهی فیبر دارد. رشد بعضی از سلول ها در بدن باعث بروز سرطان می شود. آووکادو می تواند مانع رشد آن ها شود. همچنین این میوه شانس ابتلا به کنسرهای سینه و پروستات را نیز کاهش می دهد.
مفید برای دوران یائسگی
در زمان یائسگی ممکن است که خانم ها مشکلات زیادی را تجربه کنند. از جمله آن ها می توانیم به یبوست، اختلالات عصبی، بی خوابی و … اشاره کنیم. به همین خاطر مهم است که بانوان در این زمان یک رژیم غذایی سالم داشته باشند که مشکلات شان به حداقل برسد. آووکادو به این دلیل که از خاصیت ضد میکروبی برخوردار است، می تواند به خانم ها در بهبود مشکلات مربوط به دوره یائسگی کمک زیادی کند.
خواص آووکادو برای سنگ کلیه
سنگ کلیه یک بیماری بسیار دردناک محسوب می شود که می تواند عوارضی همچون تهوع، استفراغ، تب و لرز، کم شدن یا زیاد شدن ادرار و … را در پی داشته باشد. اگر می خواهید این بیماری را درمان کنید، توصیه می کنیم که آب آووکادو بخورید. همچنین آب این میوه می تواند از بروز سنگ کلیه جلوگیری کند.
رفع بوی بد دهان
بوی بد دهان می تواند باعث خجالت فرد شود و معاشرت او را با خانواده، دوستان و … دچار اختلال کند. بهره گرفتن از روش های طبیعی برای درمان همیشه مورد استقبال قرار می گیرد؛ چراکه عوارض خیلی کمتری را در پی دارد. از این رو متخصصان توصیه می کنند که افراد برای رفع بوی بد دهان آووکادو میل کنند.
خواص آووکادو برای فشار خون
فشار خون بالا ممکن است عوارض زیادی برای بدن داشته باشد، این مشکلات شامل سردرد، تنگی نفس، تاری دید، سرگیجه، درد قفسه سینه، خستگی، اختلال در بینایی و … می شوند. اگر می خواهید از این بیماری ها جلوگیری کنید و فشار خون خود را پایین بیاورید، خوردن آووکادو می تواند بسیار مفید باشد. دلیل آن نیز پتاسیم موجود در این میوه است.
جوان سازی پوست صورت
هیچ چیز نمی تواند بهتر از روش های طبیعی برای بهبود ظاهر پوست باشد. اگر می خواهید صورتی جوان و شاداب داشته باشید از آووکادو استفاده کنید. این میوه را به دو قسمت تقسیم کرده و نصف آن را بپزید تا بافت آن نرم شود. بعد آن را به آرامی روی صورت تان بمالید و پس از 10 دقیقه صورت تان را با آب گرم شستشو دهید. از این طریق می توانید مانع پیر شدن پوست شوید!
خواص آووکادو برای سیستم ایمنی
شما با تقویت سیستم ایمنی بدن تان می توانید لطف بزرگی به خود کنید؛ چراکه با این کار مانع بروز بسیاری از بیماری ها می شوید. در واقع بدن شما از این طریق قادر خواهد بود که با باکتری ها و ویروس ها مقابله کند. یکی از راه کارهای افزایش قدرت سیستم ایمنی، تامین ویتامین E برای بدن است که آن هم در آووکادو به میزان قابل توجهی وجود دارد.
خواص آووکادو برای زنان
در ادامه لیستی از فواید آووکادو برای بانوان را تهیه کرده ایم.
- ممکن است در دوران یائسگی استخوان زنان دچار تحلیل و آسیب شود. از این رو مصرف آووکادو به دلیل برخورداری از ویتامین K، موجب تقویت شدن استخوان آن ها می شود.
- متعادل نبودن هموسیستئین در خون ممکن است عوارضی همچون تنگی یا مسدود شدن شریان ها را در پی داشته باشد. این میوه می تواند میزان هموسیستئین را تنظیم کند. همچنین آناناس نقش مهمی در بهبود خواب، اشتها و مشکلات مربوط به احساسات در خانم ها دارد.
- آووکادو می تواند در مقابله با بعضی از عفونت ها و باکتری های مانند استرپتوکوک آگالاکتیه و استافیلوکوکوس اورئوس، عملکرد بسیار خوبی داشته باشد.
- آناناس به سلامت باروری بانوان و فرآیند تولید مثل در زنان کمک زیادی کند و موجب تقویت رشد مغز جنین و سیستم عصبی او می شود.
خواص آووکادو برای مردان
فواید آووکادو برای آقایان عبارتند از:
- این میوه به دلیل اینکه حاوی چربی های سالم است، موجب تولید تستوسترون می شود که در واقع هورمون تولید اسپرم در مردان است. به صورت کلی آووکادو برای تقویت باروری آنان بسیار مفید است.
- این میوه باعث افزایش میل جنسی می شود.
- پتاسیم موجود در آووکادو می تواند اختلالات مربوط به زودانزالی را نیز برطرف کند.
- این میوه استقامت و قدرت فیزیکی را مردان افزایش می دهد.
- امگا 3 موجود در این میوه باعث می شود که هورمون دوپامین در مردان تولید شده و مشکلات مربوط به روحیه آنان بهبود یابد.
مضرات و عوارض مصرف افراطی آووکادو
رعایت اعتدال در خوردن مواد خوراکی بسیار مهم است. برای مثال اگرچه که آووکادو فواید زیادی برای بدن دارد اما مصرف بیش از اندازه آن می تواند برای شما مشکل ساز شود، از جمله مشکلاتی که ایجاد می کند می توانیم به حالت تهوع، تب، سردرد، خواب آلودگی و … اشاره کنیم. در بعضی موارد نیز ممکن است افراد به این میوه آلرژی داشته باشند و با خوردن آن علائمی همچون آبریزش بینی، اسهال، سرفه، جوش، خارش، عطسه، آسم، درد معده، آنافیلاکسی، یبوست، سوزش دهان، تورم لب، زبان، گلو و … را تجربه کنند.
کلام پایانی
به این نکته توجه داشته باشید که اگر به بیماری خاصی مبتلا شدید، باید نزد پزشک بروید و طبق تجویز او از مواد غذایی و داروها استفاده کنید. مصرف خودسرانه آن ها نمی تواند به شما کمکی کند و ممکن است عوارض بیماری را وخیم تر کند. به همین خاطر در صورت ابتلا به هر نوع عارضه ای، آووکادو را با مشورت پزشک میل کنید. آیا شما اطلاعات دیگری از خواص آووکادو دارید؟ خوشحال می شویم که دانسته های خود را با ما به اشتراک بگذارید.