خواص بارهنگ برای سرفه که باید بدانید!
افراد ممکن است به دلیل آلرژی یا سرماخوردگی دچار سرفه شوند. این موضوع گاهی بسیار آزار دهنده است و حتی موجب اختلال در فعالیت های روزانه فرد می شود. برای درمان این مشکل داروهای زیادی وجود دارد اما از آنجایی که داروهای گیاهی عوارض کمتری در پی دارند، در بین مردم بسیار محبوب هستند. از این رو تصمیم گرفتیم که در این نوشتار به بررسی خواص بارهنگ برای سرفه بپردازیم. همراه ما باشید.
استفاده تاریخی از بارهنگ در درمانهای مختلف
بارهنگ به عنوان یکی از فوق العاده ترین گیاهان دارویی شناخته می شود؛ چراکه قرن ها است انسان ها از آن برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کنند. برای مثال در قرون وسطا اروپاییان از آن برای درمان مشکلاتی همچون گاز گرفتگی حیوانات، خصوصا سگ ها بهره می گرفتند. همچنین مردم بوسنی و هرزگوین بارهنگ را به عنوان دارویی برای درمان مشکلات گوارشی، تنفسی، عصبی و پوستی می شناختند. در کلمبیا نیز این گیاه برای رفع التهابات مورد استفاده قرار می گیرد.
بررسیهای علمی و تایید کارآمدی بارهنگ
متخصصان در ارتباط با فواید این گیاه دارویی تحقیقات زیادی انجام داده اند. در ادامه نتیجه این مطالعات را برای شما شرح خواهیم داد.
- این گیاه قادر است مشکلات تنفسی را برطرف کند.
- از دیگر خواص بارهنگ می توان به تسکین التهاب در بافت ریه اشاره کرد.
- عصاره این گیاه برای مبارزه با ویروس های مختلف عملکرد بسیار خوبی دارد.
علل متعدد وجود دارند که باعث سرفه میشوند
موارد زیادی ممکن است منجر به بروز سرفه در افراد شود. برای مثال گاهی این مشکل نتیجه تماس فرد با مواد شیمیایی تحریک کننده، دود سیگار و گرد و غبار است. در مواردی نیز احتمال دارد که اشخاصی به بیماری های قلبی و تنفسی مبتلا باشند که یکی از عوارض آن ها می تواند سرفه کردن باشد.
خواص شربت بارهنگ و نعناع، نوشیدنی چند منظوره
در ادامه شما را با یک شربت مقوی که با بارهنگ تهیه می شود آشنا خواهیم کرد. این نوشیدنی برای افراد سرد و گرم مزاج مفید است و در واقع همه می توانند آن را میل کنند.
مواد مورد نیاز جهت تهیه شربت
- تخم بارهنگ: 100 گرم
- عرق نعناع: 1 لیتر
- عسل: 3 قاشق غذاخوری
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مرحله اول: تخم بارهنگ را با عرق نعناع مخلوط کرده و آن ها را درون یک دیگ بریزید. اجازه دهید این ترکیب 4 یا 5 دقیقه روی شعله گاز بجوشد.
مرحله دوم: عسل و گلاب را به ترکیب داخل دیگ اضافه کنید. زمانی که شربت به دمای محیط رسید، می توانید آن را بنوشید.
نکات
- این نوشیدنی را می توان دو بار در روز میل کرد.
- اگر می خواهید که شربت خیلی حالت ژله ای نداشته باشد، می توانید مقداری آب به آن اضافه کنید.
مصرف در نوزادان و کودکان
از آنجایی که دستگاه گوارش کودکان زیر دو سال و نوزادان هنوز نمی تواند عملکرد خود را بهترین شکل ممکن انجام دهد، آن ها باید مواد غذایی را با احتیاط مصرف کنند. از این رو به والدین توصیه می شود که فرزندشان در این سنین شربت بارهنگ میل نکنند؛ چراکه ممکن است نسبت به آن حساسیت نشان بدهند.
مصرف شربت بارهنگ در دوران بارداری و شیردهی
تغذیه زنان در دوران بارداری و شیردهی بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه مصرف مواد خوراکی و دارویی می تواند سلامت مادر و کودک را تحت تاثیر قرار دهد. به همین خاطر متخصصان توصیه می کنند که خانم ها در این دوران بارهنگ یا شربت را حتما تحت نظر پزشک خود مصرف کنند تا دچار مشکل نشوند.
اثرات جانبی ناشی از مصرف بیش از حد
مصرف هرگونه مواد غذایی یا دارویی اگر بیش از حد باشد، می تواند برای فرد مشکل ساز شود. گیاه بارهنگ نیز از این قاعده مستثنا نیست. از این رو اگر در مصرف این گیاه افراط کنید، ممکن است دچار اختلالات گوارشی همچون اسهال، سوء هاضمه، استفراغ، نفخ شکم، حالت تهوع و همینطور درد در قسمت سینه شوید.
افراد با حساسیتها و آلرژیها
اگرچه که بارهنگ برای درمان حساسیت ها استفاده می شود، اما احتمالا برای شما جالب باشد که بدانید این گیاه می تواند باعث بروز آلرژی در بعضی از افراد شود. به همین خاطر متخصصان توصیه می کنند افرادی که معمولا به مواد غذایی یا دارویی حساسیت دارند، این گیاه را تحت نظر پزشک مصرف کنند.
طرز تهیه دمنوش بارهنگ و بالنگو
برای تهیه این دمنوش که برای درمان بیماری های تنفسی همچون سرماخوردگی و کرونا مفید است، به موادی که در ادامه خواهیم گفت نیاز دارید.
- آب جوش: سه چهارم پیمانه
- گلاب: یک چهارم پیمانه
- بارهنگ: یک قاشق چای خوری
- بالنگو: یک قاشق چای خوری
طرز تهیه
مرحله اول: آبی را که جوش آورده اید درون یک قوری یا لیوان بریزید.
مرحله دوم: گلاب، بارهنگ و بالنگو را درون آب جوش بریزید. اجازه دهید که این مواد به مدت نیم ساعت دم بکشند.
مرحله سوم: اکنون دمنوش را از صافی رد کرده و نوش جان کنید.
نکات تهیه دمنوش بارهنگ برای سرفه و سرماخوردگی
برای تهیه این دمنوش به نکات زیر توجه کنید.
- تخم بارهنگ و بالنگو برای خرید در عطاری ها موجود هستند.
- اگر می خواهید سرماخوردگی و سرفه را درمان کنید، توصیه می شود که بارهنگ را با به دانه مخلوط کنید.
- همچنین می توانید دمنوشی با ترکیب برگ بارهنگ، عناب و عسل درست کرده و بنوشید.
نتیجهگیری: تأثیر معجزهآسا بارهنگ در درمان سرفه
اگرچه که بارهنگ برای درمان سرفه بسیار مفید است، اما توصیه می شود که در زمان بروز این عارضه، این گیاه را تحت نظر پزشک مصرف کنید تا روند درمان شما به خوبی پیش برود. آیا شما تاکنون از خواص بارهنگ برای سرفه بهره گرفته اید؟ خوشحال می شویم که تجربیات خود را در این زمینه برای ما در قسمت کامنت بنویسید.