خواص مواد غذاییتغذیه

9 خواص بابونه برای سلامتی که نمی دانستید!

بابونه یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است که انسان ها برای درمان بسیاری از بیماری ها از آن استفاده می کنند. این گیاه هم به صورت موضعی و هم به صورت خوراکی مصرف می شود. بابونه بومی اروپای غربی و شمال آفریقا است اما اکنون در بسیاری از نقاط جهان شاهد رشد آن هستیم. طبق تحقیقاتی که انجام شده این گیاه تقریبا هیچ گونه عارضه ای را برای افراد ایجاد نمی کند. از این رو تصمیم گرفتیم که در این نوشتار خواص بابونه را مورد بررسی قرار دهیم. همراه ما باشید.

درمان بی خوابی

آزمایشی در طی 28 روز روی افرادی که دچار بی خوابی بودند انجام شد. طی این تحقیقات بیماران روزانه دو بار به اندازه 270 میلی گرم بابونه مصرف کردند. این اشخاص بعد از اتمام آزمایش متوجه شدند که کیفیت خواب شان افزایش یافته است. نوعی آنتی اکسیدان در این گیاه وجود دارد که خواص آرام بخشی دارد. از این رو بابونه استرس را که یک از دلایل بی خوابی است، از بین می برد. می توانید برای درمان این اختلال دمنوش بابونه را قبل از خواب بنوشید یا از روغن آن به صورت موضعی استفاده کنید.

کنترل سطح قند خون

بابونه برای افرادی که دچار دیابت هستند نیز می تواند بسیار مفید باشد؛ چراکه باعث می شود سطح قند خون در آنان کاهش پیدا کند. البته به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که اگر دچار بیماری دیابت هستید، باید حتما بابونه را تحت نظر پزشک استفاده کنید تا آسیبی به شما وارد نشود. 

خواص ضد سرطان

طبق تحقیقاتی که صورت گرفته، ممکن است بابونه بتواند از ابتلا افراد به برخی از سرطان ها جلوگیری کند. در واقع از آنجایی که این گیاه حاوی آنتی اکسیدانی به نام آپیژنین است، باعث می شود که شانس ابتلا افراد به سرطان های پوست، پستان، تخمدان و پروستات کاهش یابد. از این رو توصیه می شود که آن را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

سلامت قلب

فلاونوئیدها ترکیباتی هستند که در گیاهان، میوه ها و سبزیجات یافت می شوند. آن ها به این دلیل که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند باعث حفظ سلامت قلب می شوند. از آنجایی که بابونه مملو از فلاونوئید است، می تواند مانع بروز بیماری قلبی در افراد شود. از این رو بهتر است که از خوردن آن غافل نشوید.

کاهش درد قاعدگی

یکی از مشکلاتی که بسیاری از خانم ها هر ماه آن را تحمل می کنند، درد ناشی از پریود است. از این رو آنان در دوره قاعدگی به داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن روی می آورند. اما خوشبختانه به گفته متخصصان بابونه می تواند عملکرد بهتری نسبت به اینگونه داروها در زمان پریود داشته باشد. تحقیقاتی در ارتباط با بابونه و درد در زمان عادت ماهانه صورت گرفته و طبق آن مصرف روزانه این گیاه به میزان 250 تا 500 میلی گرم باعث شده است که درد و خون ریزی در خانم ها کاهش یابد.

درمان استرس و اضطراب

طبق تحقیقاتی که وجود دارد چای و اسانس بابونه به عنوان یکی از بهترین گیاهان دارویی برای مقابله با استرس شناخته شده است. استنشاق بخار این گیاه یک درمان طبیعی برای این اختلال بوده و به همین خاطر از آن در بسیاری از شمع ها و محصولات رایحه درمانی استفاده می شود.

بخار بابونه می تواند به صورت یک مسکن عمل کند و باعث آرام شدن اعصاب افراد شود؛ چراکه این گیاه داخل قسمت بویایی مغز می رود و از این طریق استرس را کاهش می دهد. این گیاه کمک می کند که عوارض اضطراب و استرس همچون کابوس های شبانه و مشکلات گوارشی درمان شوند.

دهان و دندان

طبق تحقیقات، دهان شویه هایی که 1 درصد عصاره بابونه در آن ها وجود دارد، می توانند به میزان چشمگیری تجمع بیوفیلم و خون ریزی را در افرادی که دچار التهاب در قسمت لثه هستند، کاهش دهد. این موضوع به این دلیل است که بابونه خواص ضد میکروبی و ضد التهابی دارد. همچنین این گیاه باکتری های مضری را که در دهان وجود دارد از بین می برد. این گیاه قادر است که با عفونت های باکتریایی داخل حفره دهان، دندان ها و لثه نیز مبارزه کند. علاوه بر این، بابونه می تواند دردهای مربوط به دندان و زخم سرطانی را کاهش دهد.

 

درمان سرماخوردگی

به گفته متخصصان، استنشاق بخار عصاره بابونه باعث می شود که علائم سرماخوردگی کاهش پیدا کند. همچنین غرغره کردن چای یا عصاره بابونه می تواند التهاب داخل دهان، گلو و غشاهای مخاطی را از بین ببرد. از این رو بهتر است با مشورت پزشک خود در زمان سرماخوردگی این گیاه را در رژیم غذایی تان قرار دهید.

 درمان سردرد و میگرن

سردردهای میگرنی گاهی آنقدر شدید و آزار دهنده هستند که می توانند در انجام فعالیت های روزانه افراد اختلال ایجاد کنند. طبق تحقیقاتی که انجام شده بابونه می تواند علائم این بیماری را تا میزان زیادی کاهش دهد. برای بهره مند شد از مزایای این گیاه دم نوش آن را تهیه کرده و نوش جان کنید.

زیان های بابونه

در زمان استفاده از بابونه باید به نکاتی که در ادامه خواهیم گفت توجه کنید.

  • اشخاصی که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین استفاده می کنند، نباید از بابونه و فرآورده های آن یعنی عصاره، دمنوش، عرق و چای استفاده کنند؛ چراکه غلظت خون را پایین می آورد. همچنین افرادی که پزشک برای آن ها سیکلوسپورین تجویز کرده است، باید از استفاده از تمام فرآورده های بابونه خودداری کنند.
  • در برخی موارد ممکن است که افراد به این گیاه آلرژی داشته باشند و علائمی همچون کهیر، ایجاد بثورات و قرمزی در پوست، تورم صورت، لب، زبان، گلو و … را تجربه کنند که در این صورت باید سریع نزد یک پزشک بروند.
  • در دوران بارداری و شیردهی این گیاه را زیر نظر پزشک استفاده کنید.

کلام پایانی

به این نکته مهم توجه داشته باشید که اگر دچار بیماری خاصی هستید باید تحت نظر پزشک بابونه و سایر گیاهان دارویی را مصرف کنید. همچنین اگر می خواهید از این گیاه برای پیشگیری از عارضه ها بهره بگیرید، باید آن را طبق دستوری که روی بسته بندی اش نوشته شده است، استفاده کنید. به نظر شما چه نکته دیگری را می توان به لیست خواص بابونه در این نوشتار اضافه کرد؟ منتظر کامنت های شما هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا