خواص مواد غذاییتغذیه

10 خواص آویشن برای سلامتی که باید بدانید!

از آویشن برای خوش طعم کردن بسیاری غذاها استفاده می شود. اما این تنها فایده این گیاه معطر نیست و هزاران سال است که از آن در علم پزشکی بهره می گیرند. به همین خاطر این گیاه در بین مردم بسیار محبوب بوده و برای درمان بسیاری از مشکلات از آن استفاده می شود. آویشن حاوی ترکیباتی همچون کربوهیدرات، منگنز، آهن، کلسیم، منیزیم، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین پروتئین، ویتامین C، A و  B6 است. در ادامه قصد داریم که خواص آویشن برای سلامتی را مورد بررسی قرار دهیم.

درمان جوش و آکنه

یکی از فواید آویشن مربوط به درمان مشکلات مربوط به جوش و آکنه می شود. به همین خاطر از آن در بسیاری از محصولات بهداشتی مراقبت از پوست استفاده می شود. در واقع این گیاه پوست صورت را به خوبی پاکسازی می کند و مانع بروز جوش می شود. همچنین از آنجایی که آویشن خاصیت ضد باکتریایی دارد، می تواند جوش و آکنه را درمان کند.

لاغری و کاهش وزن

آویشن به عنوان یک داروی گیاهی برای لاغری شناخته می شود. این گیاه متابولیسم بدن را افزایش می دهد و از این رو منجر به کاهش وزن در افراد می شود. همچنین از آنجایی که آویشن ادرار آور است، سموم را از بدن خارج می کند و از این طریق نیز لاغری را در پی خواهد داشت. 

درمان سرماخوردگی

از آنجایی که آویشن حاوی مقادیر قابل توجه ای از ویتامین C است و خواص ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیکی دارد، می تواند با سرماخوردگی مبارزه کند. به افرادی که دچار این بیماری می شوند توصیه می شود که از بخور و دمنوش این گیاه استفاده کنند؛ چراکه به دلیل خلط آور بودن، این عارضه را درمان می کند. همچنین دمنوش آویشن برای درمان سرفه در این دوران نیز عملکرد بسیار خوبی دارد.

تقویت استخوان ها

آویشن مملو از ویتامین K، آهن، کلسیم و منگنز است. این مواد معدنی به سلامت و رشد استخوان ها کمک زیادی می کنند و باعث قوی شدن آن ها می شوند. در واقع با خوردن این گیاه می توانید مانع بروز بیماری های مربوط به استخوان شوید و تراکم آن را نیز حفظ کنید. از این رو از خوردن این گیاه مقوی غافل نشوید.

مفید برای اعصاب

آویشن ترکیبی به نام کارواکرول دارد و به همین خاطر تاثیرات مثبتی روی خلق و خوی افراد می گذارد. این گیاه می تواند منجر به افزایش تولید هورمون دوپامین و سروتونین شود. در واقع این گیاه از این طریق منجر به ایجاد احساس شادابی، رفع مشکلات روحی مانند افسردگی و اضطراب می شود. می توانید برای بهره بردن از خواص آویشن آن را بخورید یا اسانس آن را استشمام کنید، این کار باعث افزایش احساس آرامش می شود.

سم زدایی کبد

معمولا از داروی دیورتیک برای خروج سموم از بدن استفاده می شود. خوشبختانه آویشن خواص این دارو را دارد و به همین خاطر کمک می کند تا سموم از بدن خارج شوند. در واقع این موضوع باعث می شود که کبد سم زدایی شود. به همین خاطر بهتر است که این گیاه را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

 سلامت دستگاه گوارش

آویشن به این دلیل که حاوی ماده ای به نام تیمول است، باعث می شود که غذا مدت طولانی در معده باقی نماند. همچنین این گیاه اثر ضد اسپاسم دارد و به همین دلیل علائم گرفتگی روده را کاهش می دهد. همچنین از این گیاه به عنوان دارویی برای مبارزه با نفخ یاد می شود؛ چراکه مانع ایجاد گاز در دستگاه گوارش می شود و گازهای اضافی را نیز حذف می کند. به صورت کلی آویشن سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.

دوران قاعدگی

دردهای دوران پریود برای خانم ها بسیار آزار دهنده است. استفاده از داروها اگرچه که می تواند این مشکلات را کاهش دهد اما امکان دارد عوارضی را نیز در پی داشته باشد. خبر خوب این است که برای تسکین این دردها یک داروهای گیاهی به نام آویشن وجود دارد. با خوردن این گیاه گرفتگی ها و اسپاسم در دوره پریود کم می شود. همچنین آویشن می تواند علائم سندروم پیش از قاعدگی را نیز کاهش دهد. 

آلرژی و حساسیت

آویشن در دسته گیاهان نعنائیان قرار می گیرد. معمولا افراد زیادی به این نوع از گیاهان حساسیت دارند. در واقع فرقی نمی کند که این اشخاص آن را بخورند، عطرش را استشمام کنند یا به صورت موضعی به قسمتی از پوست خود بمانند، در هر حال دچار آلرژی می شوند. به گفته متخصصان، افرادی که به پونه، رزماری و کرفس حساسیت دارند، باید در زمان استفاده از آویشن احتیاط کنند.

خطر سقط جنین

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید این است که در زمان بارداری از این گیاه یا عصاره آن بیش از اندازه میل نکنید؛ چراکه می تواند منجر به سقط جنین شود. به صورت کلی در دوره حاملگی هر نوع مواد غذایی و نوشیدنی را با مشورت پزشک در رژیم غذایی خود قرار دهید تا دچار مشکل نشوید.

آویشن در رژیم غذایی

می توانید از برگ تازه یا خشک آویشن به عنوان یک چاشنی در تهیه غذاهایی همچون سس، پاستا یا سوپ استفاده کنید. برای تهیه دمنوش آویشن به یک قاشق چای خوری برگ آویشن و 1 فنجان آب نیاز دارید. آب را جوش بیاورید و سپس برگ های گیاه را درون آن بریزید. سپس درب قوری را بگذارید، پس از ده دقیقه دمنوش را از صافی رد کرده و میل کنید. اگر دچار بیماری خاصی شدید به پزشک مراجعه کرده و از خود درمانی با این گیاه بپرهیزید. اکنون شما از دیگر خواص آویشن برای ما در قسمت کامنت بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا