خواص مواد غذاییتغذیه

10 خواص بامیه برای سلامتی که نمی دانستید!

بامیه گیاهی بسیار مفید است و به دلیل ترکیباتی که دارد به بدن کمک می کند تا عملکردهای خود را به درستی انجام دهد. همچنین این گیاه می تواند مانع ابتلا افراد به بسیاری از بیماری ها می شود. دلیل فواید بامیه وجود موادی همچون پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین K، ویتامین C، ویتامین B6، پتاسیم، سدیم، تیامین، منیزیم، کلسیم و فولات است. از این رو تصمیم گرفتیم که در این نوشتار خواص بامیه برای سلامتی را مورد بررسی قرار دهم. 

سلامت دستگاه گوارش

این گیاه دارای فواید زیادی برای سلامت سیستم گوارش بدن است. تحقیقات نشان می دهند افرادی که غذاهای فیبردار مانند بامیه مصرف می کنند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان کولورکتال قرار می گیرند. همچنین این گیاه می تواند مانع بروز نفخ و باد معده شود. علاوه بر این، بامیه باعث می شود که دستگاه گوارش بتواند غذا را به خوبی هضم کند.

تقویت استخوان ها

از آنجایی که بامیه یک منبع عالی از مواد معدنی همچون کلسیم و منیزیم است، به تقویت استخوان ها و حفظ سلامت آن ها کمک زیادی می کند. خوردن بامیه باعث می شود که شانس ابتلا فرد به بیماری های استخوان همچون تحلیل، شکستگی و پوکی کاهش یابد. همچنین اسید فولیک و ویتامین K موجود در این گیاه منجر به رشد استخوان ها می شود.

درمان آسم

اگر از بیماری آسم رنج می برید و می خواهید یک رژیم غذایی مناسب برای درمان این بیماری داشته باشید، پیشنهاد ما به شما خوردن بامیه است. طبق گفته متخصصان این گیاه مملو از ویتامین C است و به همین خاطر می تواند آسم را درمان کند. همچنین خاصیت ضد التهابی این گیاه نیز باعث می شود که مشکل آسم در افراد بر طرف شود.

درمان یبوست

یبوست مشکلی است که می تواند عوارضی همچون شقاق، بی اختیاری مدفوع، بیرون زدگی روده از مقعد و … را در پی داشته باشد. برای درمان این مشکل توصیه می شود که غذاهای حاوی فیبر مصرف کنید. خوشبختانه بامیه مملو از فیبر است و از این رو می تواند حرکات را روده تنظیم کند. این موضوع سبب درمان و جلوگیری از ابتلا به یبوست می شود.

تقویت حافظه

عملکرد شناختی به مهارت های ذهن همچون فکر کردن، قدرت استدلال، یاد گرفتن، حل کردن مسائل، تصمیم گرفتن و … گفته می شود. بامیه می تواند عملکرد شناختی مغز را تقویت کند و از این طریق خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را کاهش دهد. در واقع منیزیم، آهن، ریبوفلاوین و منگنز موجود در این گیاه فعالیت های مغز را تقویت می کنند.

خواص ضد سرطان

از آنجایی که بامیه سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است باعث می شود که شانس ابتلا افراد به سرطان کاهش یابد. کوئرستین موجود در این گیاه خواص ضد سرطانی دارد و می تواند با رادیکال های آزاد که موجب بروز کنسر می شوند، به خوبی مبارزه کند. همچنین مواد مغذی دیگری که در این گیاه وجود دارند مانند ویتامین C، ویتامین A و فیبر، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند.

التهاب یکی از عواملی است که می تواند باعث بروز سرطان شود، مواد موجود در بامیه التهاب را نیز کاهش می دهد. علاوه بر این، لکتین موجود در این گیاه، به بدن کمک می کند تا در مقابل سرطان خون مبارزه کند.

پاک سازی کبد

کبد یک عضو بسیار مهم در بدن است که فعالیت های بسیاری مهمی را انجام می دهد. به همین خاطر اگر دچار آسیب شود می تواند مشکلات زیادی را برای بدن ایجاد کند. یکی از کارهایی که می توانیم برای تقویت کبد انجام دهیم، پاکسازی آن از سموم است. بامیه به دلیل مایع لزجی که دارد می تواند کبد را به خوبی سم زدایی کند.

لاغری و کاهش وزن

یکی از خوراکی هایی که افراد می توانند در رژیم غذایی لاغری قرار دهند، بامیه است. از آنجایی که این گیاه فیبر فراوانی دارد، باعث می شود که فرد بعد از خوردن آن، مدت زمان طولانی تری احساس سیری داشته باشد. از این رو شخص کمتر پرخوری می کند و سراغ مواد غذایی ناسالم نمی رود. در نتیجه این موضوع باعث کاهش وزن می شود.

سلامت چشم ها

اگر می خواهید سلامت چشم های خود را تقویت کنید، بامیه را در رژیم غذایی خود قرار دهید. از آنجایی که این گیاه حاوی انواع ویتامین، مواد مغذی و آنتی اکسیدان است، می تواند منجر به بهبود بینایی در افراد شود. ویتامین A و بتاکاروتن موجود در این گیاه مانع تخریب شبکیه چشم شده و از این طریق مانع نابینایی در افراد مسن می شود.

دوران بارداری

تغذیه در دوران بارداری بسیاری مهم است؛ چراکه تاثیر زیادی روی سلامت جنین و مادر می گذارد. از آنجایی که بامیه یک منبع غنی از کلسیم و فولات است، می تواند برای زنان باردار  مفید باشد. در واقع کلسیم موجود در این گیاه موجب تقویت استخوان نوزاد می شود. فولات نیز خطر ابتلا به ناتوانی های مادرزادی را کاهش می کند. البته توصیه می شود که خانم ها در این دوران مواد غذایی را تحت نظر پزشک خود مصرف کنند.

زیان های بامیه

از آنجایی که بامیه حاوی مقادیر قابل توجه ای اگزالات است، می تواند شانس ابتلا افراد به سنگ کلیه و صفرا را افزایش دهد. از این رو افرادی که اغلب دچار سنگ کلیه یا صفرا می شوند و مستعد این نوع بیماری ها هستند، باید این گیاه را به اندازه میل کنند تا دچار آسیب نشوند.

همچنین افرادی که دچار دیابت هستند، باید بامیه را با احتیاط مصرف کنند.

بامیه در رژیم غذایی

بامیه را می توانید به شکل های گوناگون در رژیم غذایی خود قرار دهید. در ادامه شما را با غذاهایی که توسط بامیه تهیه می شوند آشنا می کنیم.

  • بعضی از افراد با بامیه خورشت تهیه می کنند. می توانید با جستجو در گوگل آموزش آن را یاد بگیرید.
  • اگر علاقه مند به این هستید که همراه با غذا چاشنی و مزه های مختلف میل کنید، پیشنهاد می کنیم که ترشی بامیه را که بسیار خوش طعم است امتحان کنید.
  • همچنین می توانید بامیه را همراه با سس گوجه فرنگی بپزید. این ترکیب را روی پاستا ریخته و نوش جان کنید.
  • کباب کردن بامیه در فر و خوردن آن به عنوان یک میان وعده نیز می تواند ایده بسیار خوبی باشد.

کلام پایانی

به این نکته مهم توجه داشته باشید که در زمان بروز هر نوع بیماری باید به یک پزشک مراجعه کنید و از خود درمانی با مواد غذایی و داروها بپرهیزید. مراجعه به موقع به پزشک می تواند باعث شود که روند درمان به خوبی پیش رود. اکنون شما به ما از دیگر خواص بامیه بگویید. منتظر کامنت های شما عزیزان هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا