خواص مواد غذاییتغذیه

7 خواص برگ سنا برای سلامتی + عوارض آن

برگ سنا یکی از انواع گیاهان دارویی محسوب می شود که بومی شمال آفریقا است. این گیاه به این دلیل که یک منبع غنی از ترکیبات مفیدی همچون آنتی اکسیدان و فلاونوئیدها است، می تواند به سلامت افراد کمک زیادی کند. در گذشته نیز چینی های باستان از این گیاه بهره می گرفتند و این موضوع نشان دهنده عملکرد بسیار خوب آن است. از این رو تصمیم گرفتیم که در این نوشتار به بررسی خواص برگ سنا بپردازیم.

سنا: درمان طبیعی برای هموروئید

بیماری هموروئید که با نام بواسیر نیز شناخته می شود یک بیماری مربوط به مقعد است. این عارضه به دلیل فشار بیش از حدی که به مقعد وارد می شود، بروز پیدا می کند. در واقع این بیماری معمولا به دلیل یبوست رخ می دهد. چای سنا با درمان یبوست می تواند عوارض هموروئید را نیز کاهش دهد.

چای سنا: معجزه‌آسایی برای رفع یبوست

یکی از داروهایی که برای درمان یبوست استفاده می شود ملین نام دارد. چای سنا به دلیل ترکیباتی که دارد می تواند به صورت یک ملین عمل کند. در واقع این گیاه حرکات روده را تنظیم کرده و یبوست را نیز رفع می کند. همچنین این گیاه باعث افزایش حجم مدفوع و نرم شدن آن می شود. به همین خاطر در زمان ابتلا به این عارضه می توانید از برگ سنا بهره ببرید.

خواص درمانی پوستی و مویی سنا

گیاه سنا می تواند مشکلات پوستی همچون اگزما و آکنه را درمان کند و باعث شود که شما ظاهری زیبا داشته باشد. این گیاه با کاهش تولید سبوم و افزایش تولید کلاژن به سلامت پوست کمک زیادی می کند.

گیاه سنا دارای چندین فایده برای مو است. این گیاه شوره سر را برطرف می کند و مانع ریزش موها می شود. همچنین از این گیاه می توان به عنوان یک نرم کننده استفاده نمود. علاوه بر این، سنا به موها حجم می دهد و به صورت کلی موها را تقویت کرده و باعث رشد آن ها می شود.

قدرت آنتی اکسیدان سنا در پیشگیری از بیماری‌های مزمن و سرطان

رادیکال های آزاد در بدن می توانند منجر به آسیب های زیادی از جمله بروز سرطان شوند. از آنجایی که گیاه سنا سرشار از آنتی اکسیدان است، می تواند باعث نابودی این رادیکال ها شود. به صورت کلی این گیاه سیستم ایمنی را تقویت می کند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد.

سنا، دشمن انگل‌های روده

کرم هایی که در روده به وجود می آیند باعث می شوند که بدن نتواند مواد مغذی را به خوبی دریافت کند. اگر این عارضه درمان نشود ممکن است که منجر به بروز آسیب های جدی تری شود. خبر خوب این است که گیاه سنا می تواند این کرم ها و انگل های موجود در روده را از بین ببرد.

تصفیه‌کننده طبیعی بدن

ادرار باعث می شود که مواد زائد همچون چربی ها، سموم، نمک و آب اضافی از بدن خارج شوند. خوشبختانه از آنجایی که گیاه سنا ادرارآور است، بدن را به خوبی سم زدایی می کند. البته مصرف زیاد این گیاه می تواند منجر به کم آبی بدن شود. به همین خاطر باید زمانی که این گیاه را مصرف می کنید به اندازه کافی آب بنوشید.

سنا و تأثیر آن بر سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر

افرادی که به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا می شوند ممکن است علائمی همچون یبوست یا اسهال را تجربه کنند. تحقیقاتی در ارتباط با این بیماری و برگ سنا انجام گرفته است. طبق این تحقیقات احتمال دارد که این گیاه بتواند علائم این بیماری را کاهش دهد. اما از آنجایی که مطالعات هنوز تکمیل نشده اند، باید در زمان ابتلا به این بیماری برای استفاده از برگ سنا با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض و مضرات برگ سنا

در زمان مصرف برگ سنا باید به موارد زیر توجه کنید.

تاثیر چای سنا بر کبد

اگرچه که چای سنا فواید زیادی برای سلامتی دارد اما اگر آن را بیش از اندازه مصرف کنید احتمال دارد که دچار مشکلات کبدی شوید. همچنین نوشیدن بیش از حد آن می تواند عوارضی همچون افزایش میزان ادرار، ضعف ماهیچه ها، انقباض شکمی، کمبود آب، اسهال، حالت تهوع و استفراغ را در پی داشته باشد. 

چای سنا و تاثیر آن بر انعقاد خون

اگر از داروهای ضد انعقاد خون استفاده می کنید، باید سنا را تحت نظر پزشک و با مشورت او مصرف کنید.

استفاده از چای سنا در دوران بارداری و شیردهی

متخصصان توصیه می کنند که خانم ها در دوران بارداری و شیردهی از مصرف این گیاه اجتناب کنند. همچنین زنانی که قصد باردار شدن دارند نباید از این گیاه استفاده کنند.

مصرف بلندمدت چای سنا و تاثیر آن بر عملکرد روده‌ها

به این نکته مهم توجه داشته باشید که نوشیدن چای سنا در دراز مدت می تواند سبب ایجاد آسیب در روده ها شود. در سنا ماده ای به نام سنوسید وجود دارد که باعث می شود بدن به این گیاه عادت کند. در نتیجه زمانی که می خواهید این نوشیدنی را کنار بگذارید، ترک عادت برای بدن سخت خواهد بود و از این رو امکان دارد که دچار ناراحتی های معده و یبوست شوید. به همین خاطر متخصصان توصیه می کنند در هفته حداکثر دو بار از این چای بنوشید. 

مصرف متداوم چای سنا و تعادل مواد شیمیایی بدن

از دیگر عوارض مصرف بیش از اندازه چای سنا می توانیم به از بین رفتن تعادل مواد شیمیایی در بدن اشاره کنیم. در واقع نوشیدن زیاد این چای سطح الکترولیت های بدن خصوصا پتاسیم را کاهش می دهد. این موضوع می تواند منجر به بروز مشکلات خطرناک و حتی مرگ شود.

دستور تهیه چای سنا

در ادامه روش تهیه چای سنا را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد مورد نیاز

  • برگ خشک سنا: یک چهارم قاشق چای خوری
  • آب تصفیه شده: دو فنجان
  • عسل یا شکر: نصف قاشق چای خوری

آب را درون یک قوری ریخته و روی شعله گاز قرار دهید. بعد از اینکه آب جوش آمد، برگ خشک سنا را داخل آن بریزید. اجازه دهید که این گیاه حدودا 8 تا 10 دقیقه در آب جوش بماند. سپس این چای را از صافی رد کرده و درون یک فنجان بریزید. برای اینکه چای شما خوش طعم شود می توانید به آن عسل یا شکر اضافه کنید.  

کلام پایانی

این نکته مهم را همیشه به خاطر داشته باشید که در زمان بروز بیماری از خود درمانی پرهیز کنید. استفاده خودسرانه از برگ سنا یا هر داروی گیاهی دیگری برای درمان بیماری، نه تنها به شما کمکی نمی کند بلکه در مواردی می تواند آسیب های بیشتری را نیز در پی داشته باشد. از این رو حتما داروهای گیاهی را با مشورت پزشک استفاده کنید. اکنون شما به ما از دیگر خواص برگ سنا بگویید. منتظر کامنت هایتان هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا