طرز تهیه آب دوغ خیار سنتی و خوشمزه به روش رستورانی
در فصول گرم سال به خصوص تابستان، افراد تمایل بیشتری به خوردن غذاهای خنک دارند. از این رو تصمیم گرفتیم در این نوشتار یک غذای خوش طعم را که آماده کردن آن بسیار راحت است به شما آموزش دهیم. این غذا جز خوراکی های سنتی و اصیل ایران محسوب می شود که اصالت آن نیز به شهر شیراز بر می گردد. پیشنهاد می کنیم برای اینکه طرز تهیه آب دوغ خیار سنتی و خوشمزه به روش رستورانی را یاد بگیرید، این مطلب را از دست ندهید.
مواد مورد نیاز
برای تهیه این غذای بی نظیر به موادی که در ادامه ذکر می کنیم نیاز دارید.
- دوغ: 1/5 لیتر
- خیار: 3 عدد در اندازه متوسط
- کشمش: 150 گرم
- خامه صبحانه: 50 گرم (اضافه کردن این مورد سلیقه ای است)
- مغز گردو: 100 گرم
- سبزی خوردن: 400 گرم
- ماست چکیده: 300 گرم
- نمک و نان لواش: به مقدار کافی
مرحله اول
برای تهیه این غذا به یک ظرف گود و بزرگ احتیاج دارید. سبزی ها را به خوبی بشویید و خرد کنید. پوست خیارها را نیز بگیرید و به صورت نگینی برش دهید. سپس آن ها را همراه با سبزی درون ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم
در ظرف دیگری ماست چکیده، دوغ و خامه را باهم مخلوط کنید و تا زمانی که کاملا یک دست شوند هم بزنید. اگر می خواهید ترکیب شما رقیق شود دوغ بیشتری به آن اضافه کنید و سپس آن را داخل ظرف حاوی سبزی و خیار بریزید.
مرحله سوم
مغز گردوها را به صورتی که نه زیاد درشت باشند و نه خیلی ریز، خرد کنید. توجه داشته باشید که بهتر است آن ها به اندازه ای باشند که در زمان خوردن زیر دندان احساس شوند. سپس گردو و کشمش را به ظرف آب دوغ خیار اضافه کنید.
مرحله چهارم
این غذا معمولا به دو روش سرو می شود که درواقع سلیقه ای است. می توانید نان لواش را تکه کنید و داخل آب دوغ خیار بریزید. همچنین بعضی از افراد نان را کنار غذا می گذارند و علاقه ای به ترید کردن آن ندارند.
مرحله پنجم
نان و موادی را که داخل ظرف ریخته اید هم بزنید تا ترکیبات کاملا یک دست شوند. اما توجه داشته باشید که میزان نان زیاد نباشد؛ چراکه آب را جذب می کنند و باعث می شوند که غذا حالت خمیری پیدا کند.
مرحله ششم
غذای شما آماده است اما برای اینکه لذیذتر شود، پیشنهاد می کنیم که آن را داخل یخچال بگذارید تا خنک شود. در زمان سرو می توانید آن را با نعناع، گردو و غنچه گل محمدی خشک تزئین کنید. آیا شما نکته خاصی در ارتباط با طرز تهیه آب دوغ خیار می دانید؟ خوشحال می شویم که دانسته های خود را با ما در میان بگذارید.